Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σάββατο, 01 Μάιος 2010 05:00 | 
PostAuthorIconΣυντάχθηκε απο τον/την Greekamericannewsagency.com | 
FAKELOS_ND_Ανοιχτή ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ
Ενώ οι έως  τώρα πληροφορίες, αλλά και το ρεπορτάζ που είναι σε εξέλιξη και τα όσα θα δημοσιοποιούνται από  σήμερα για την κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ στις ΗΠΑ  στην μεγάλη έρευνα που ξεκινάμε από σήμερα  ανοίγοντας το φάκελο «με τα μυστήρια της Νέας Δημοκρατίας στην  Νέα  Υόρκη» αρχικά θα θέλαμε ...να επισημάνουμε με κάθε σεβασμό στην ιστορία και την πολιτική του σταδιοδρομία  «δίκην ανοιχτής επιστολής»  προς τον αρμόδιο Γραμματέα της ΝΔ για τους απόδημους πρώην Υφ/Υπουργό κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη τα εξής απλά.
Από σήμερα αρχίζουμε την δημοσίευση μιας μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας, της πρώτης στο θέμα αυτό που καταγράφεται πανελλαδικά για την εσωκομματική κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία στην Αμερική και ειδικότερα στην ΝΥ. Όλα όσα θα διαβάσετε μοιάζουν να ξεπηδούν από underground  μυθιστόρημα,  me με πρόσωπα cult. Μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες. Δολοπλοκίες. Μίση και πάθη προσωπικά. Έχθρες και λυκοφιλίες που ενώνει ο κοινός εχθρός που δεν είναι άλλος από την αποκάλυψη της αλήθειας. Αυτή η ιστορία περιέχει πολλά.  Μηχανορραφίες. Μηχανισμούς. Χρέη. Αλληλοφαγωμάρες. Διχασμούς. Χτυπήματα κάτω από την μέση. Λάσπη και συκοφαντίες. Και κυρίως έχει βρομιά και έντονη την δυσοσμία της ανηθικότητας και της ανυποληψίας που είναι βυθισμένη η κομματική «ηγεσία» της Νέας Δημοκρατίας στην ΝΥ.
Τα όσα θα διαβάσετε αποτελούν απλά ένα μικρό μέρος όσων  μπορούν να γραφούν προς το παρόν… Πριν ξεκινήσουμε την δημοσίευση  ως πρόλογο αποφασίσαμε , λόγω και της σοβαρότητας της κατάστασης, την οποία γνωρίζουν πολύ καλά στην Ριγίλης κάποιοι να απευθυνθούμε μια  ανοιχτή επιστολή στον αρμόδιο Γραμματέα της ΝΔ για τους Απόδημους ψηφοφόρους της ΝΥ.  Το περιεχόμενο της επιστολής αυτής αποτελεί και την εισαγωγή στην  μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα που από σήμερα ξεκινάμε έχοντας πλήρη επίγνωση ότι θα κινηθούν άμεσα  οι γνωστοί  βρόμικοι κύκλοι εις βάρος μας αλλά εις μάτην εκοπίασαν. Η  δημοσίευση της  αλήθειας είναι η ψυχή της Δημοκρατίας.
Αγαπητέ και Αξιότιμε, φίλε Παναγιώτη Σκανδαλάκη
P_SKANDALAKHS_Γνωριζόμαστε περισσότερο από 20 χρόνια από την εποχή της Καλλιθέας. Με γνωρίζεις και σε γνωρίζω αρκετά καλά. Σε σέβομαι και σε στηρίζω στο δύσκολο έργο σου. Είχα την ευκαιρία όλες αυτές τις ημέρες στην ΝΥ  να παρακολουθήσω τον αγώνα  σου και είδα την αγωνία σου να καταγράψεις την κατάσταση και κυρίως να αλλάξεις τα δεδομένα που και εσύ αναγνωρίζεις ότι πρέπει να αλλάξουν. Η έρευνα αυτή στόχο έχει να σε βοηθήσει. Κράτα ότι θεωρήσεις χρήσιμο και βάλε στο αρχείο τα υπόλοιπα… Να σε ενημερώσει και να σου δώσει μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση  ειδικά στην ΝΥ. Είναι απολύτως  βέβαιο ότι θα βομβαρδιστείς από τηλέφωνα. Θα εκνευριστείς  από τις  παρεμβάσεις αλλά  και από την  λάσπη εναντίον του δημοσιογράφου που όμως γνωρίζεις πολύ καλά. Σε αυτό εδώ το σημείωμα μας ένα μόνο θα ήθελα να σου τονίσω επειδή γνωρίζω την αγωνία αλλά και την ισχυρή θέληση σου να σταθείς γόνιμα και δημιουργικά στην θέση που σου εμπιστεύτηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Έχεις στα χέρια σου τον πιο δύσκολο τομέα, αυτόν του παραμελημένου απόδημου πολιτικά και κομματικά. Την κατάσταση εδώ στην ΝΥ την ξέρεις πολύ καλά απλά με την έρευνα αυτή την οποία έτσι και αλλιώς θα παρακολουθείς θα μάθεις λεπτομέρειες και γεγονότα που δεν γνωρίζεις και οφείλεις να μάθεις και να πληροφορηθείς. Εσύ έχεις τον τρόπο να τα διασταυρώσεις όλα σημείο  προς σημείο όσα θα δημοσιοποιηθούν.  Τα όσα αφορούν το ήθος και την εντιμότητα του θα τα διαβάσεις στα κείμενα και τα ρεπορτάζ που ακολουθούν και ουδεμία αμφιβολία υπάρχει προς το πρόσωπο σου. Όμως, εμείς απλά σεμνά και με λιτό τρόπο αντιθέτως με τα λεπτομερή ρεπορτάζ και τις αναλύσεις μας θα σου πούμε δυο πράγματα που πολύ σοφά λέει ο λαός μας. 1. Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται και 2. Με παλιά υλικά γερό  σπίτι δεν ανοικοδομείς. Εσύ ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και ποιο το νόημα αυτών των δυο σοφών ελληνικών ρητών. Από εκεί και πέρα σε όσα λεπτομερή και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ θα επακολουθήσουν για τα    τεκταινόμενα της τελευταίας 20ετιας στο εσωτερικό της ΝΔ εδώ στις ΗΠΑ να είσαι σίγουρος ότι θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση και αγωνία. Κάποιους ενδεχομένως να τους αφήσουν άφωνους στην Ριγίλης και στην οδό Λυκείου που είναι το νέο σου γραφείο της γραμματείας των Αποδήμων. Αυτοί που δεν θα εκπλαγούν θα είναι οι ομογενείς αλλά και αρκετά παλιά κομματικά  στελέχη στην Ριγίλης που και ξέρουν και γνωρίζουν πολλά…
Ξεκινώντας ειδικά με όλα αυτά που προηγήθηκαν αλλά και όσα επακολούθησαν μετά τις αποκαλύψεις της 29ης Ιανουαρίου 2010 –και όχι της 1ης Ιανουαρίου που αναγράφει στην γεμάτη αντιφάσεις επιστολή του ο Βασίλειος Μπερζίκης-   και έχει νόημα αυτό που το επαναλαμβάνουμε διαρκώς και παρακάτω θα δείτε και θα καταλάβετε το γιατί -  στοιχειοθετούν αυτό που λέγεται στην γλώσσα των νομικών τις πρώτες βάσιμες  αποχρώσεις -ενδείξεις, για ένα ακόμα πολιτικό σκάνδαλο ηθικών διαστάσεων.  Σκάνδαλο   που  αναμφίβολα θα έπρεπε να   οδηγούν αν όχι στο εισαγγελέα την όλη υπόθεση… σίγουρα σε ειδική  διερευνητική επιτροπή της καταγγελίας Β. Μπερζίκη και όσων εν συνεχεία επακολούθησαν ή εν πάση περιπτώσει σε ειδική πειθαρχική επιτροπή έρευνας της όλης υπόθεσης που πλέον δείχνει να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο…  Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ έχεις και το καρπούζι. Κάποτε ο προκάτοχος σου Απόστολος Κράτσας σε παρόμοια θολή και γκρίζα υπόθεση την δεκαετία του 1990 αποκεφάλισε σε μια νύχτα διαγράφοντας σχεδόν μια ολόκληρη τοπική οργάνωση. Αυτά που είχαν συμβεί τότε ήσαν πολλή μικρότερης σημασίας όμως έπραξε κατ εντολή του αείμνηστου Αθανάσιου Τσαλδάρη και του Αθανάσιου Κανελλόπουλου και ξεκαθάρισε το πεδίο με ένα τηλεφώνημα.
Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Σε τέλμα αλλά όχι σε αδιέξοδο. Πάτωσαν όλα με μηδέν κύρος και εντελώς μηδαμινή αξιοπιστία. Ακόμα λιγότερα τα ίχνη ήθους στα πρόσωπα που ηγούνται σήμερα της Νομαρχιακής στην ΝΥ σε αντίθεση με εκείνα στο Σικάγο και σε άλλες πολιτείες που οι άνθρωποι αγωνίζονται για το είναι και όχι για το έχειν και το φαίνεσθαι. Ο Γαλάτουλας αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα και οφείλεις να το λύσεις είτε κάνεις τον ειδικό και σε βάθος έλεγχο για τα πεπραγμένα του, είτε βάλεις την υπόθεση στο αρχείο χωρίς κανένα έλεγχο. Αν συμβεί αυτό θα έχεις χάσει ένα μεγάλο μέρος των αποστασιοποιημένων οπαδών που έδιωξε ο Γαλάτουλας με την πρακτική τις μεθόδους και την εν γένει δημόσια συμπεριφορά του. Γνωρίζω ότι θα ήθελες να αποφύγεις τις συγκρούσεις πολύ περισσότερο θα ήθελες να αποφύγεις μπλεξίματα με εισαγγελείς και δικαστήρια. Ερωτώ όμως, αν πράγματι πάνε όλα στο αρχείο και ας ξέρεις μέσα σου και εσύ και πολλοί άλλοι την αλήθεια αλλά σκεφθείτε το (μηδαμινό) πολιτικό κόστος και πράξετε κατά την πρακτική των προηγούμενων και κουκουλωθεί η υπόθεση   με ποια αξιοπιστία θα μπορείτε να συνεχίσετε και να συμβάλετε στο μεγάλο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά για επανίδρυση. Σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Αλλαγή νοοτροπίας και κυρίως καταδίκη πρακτικών και ενεργειών που πλήγωσαν την μεγάλη εθνική και πατριωτική φιλελεύθερη  παράταξη;
Αν θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γίνει πιστευτό από τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και υποστηριχτές του που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου 2009  για την μεγάλη αλλαγή όχι μόνο προσώπου αλλά κυρίως αλλαγή  νοοτροπίας και αντίληψης που έφερε η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά. Οφείλει να κάνει τομές. Ρήξεις με το ζοφερό παρελθόν όπου αυτό υπάρχει και ρίχνει βαριά την σκιά του στην ανανέωση και επανίδρυση της ΝΔ.  Εκλογή  την οποία και στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε σε αυτή την μάχη που δίνει για  εσωτερική αυτοκάθαρση όλων  όσων πλήγωσαν την μεγάλη φιλελεύθερη εθνική και πατριωτική παράταξη. Αυτή όμως η γραμμή και ο άνεμος της θέλησης για αλλαγή και κάθαρση δεν μπορεί να αφορά μόνον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παντού και όχι στην μεγάλη  μερίδα ψηφοφόρων και μάλιστα αδικημένων της ομογένειας και ειδικά εδώ στις ΗΠΑ.  Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα! Και θέλει λύση. Άμεση! Εδώ και τώρα! Χωρίς φτιασιδώματα. Χρειάζεται ανατροπή. Κάθαρση. Επανάκτηση του ήθους και της εντιμότητας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: