Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

«Ίσως» το Πάσχα

PASXA
Υπό προϋποθέσεις, ίσως, ανοίξουν για ένα διάστημα τα Τέμπη το Πάσχα, αναφέρει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η οποία εκφράζει την πρόθεση να μην λειτουργήσουν τα διόδια Αιγινίου πριν αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ανοίξει η Κοιλάδα των Τεμπών τις ημέρες του Πάσχα, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η οποία πάντως επιμένει ότι για να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και για να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στην περιοχή, απαιτούνται 16 εβδομάδες εργασιών.
«Ο χρόνος περαίωσης έχει να κάνει και με τον... καιρό, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να ελέγξουμε», ανέφερε η υπεύθυνη τύπου της Εταιρίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Από την εταιρία γίνεται σαφές ότι οι16 εβδομάδες εργασιών αφορούν στην οριστική ολοκλήρωση των εργασιών σταθεροποίησης των πρανών και αποκατάστασης της οδού. «Η εκτέλεση των εργασιών σταθεροποίησης των πρανών προϋποθέτει την διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό – για θέμα ασφάλειας τόσο των χρηστών όσο και των εργαζόμενων. Όταν οι εργασίες αυτές ολοκληρωθούν φυσικά ο δρόμος θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα Τέμπη το Πάσχα, αναφέρει ότι «υπό ορισμένες συνθήκες αυτό θα μπορούσε, ίσως, να επιτευχθεί ειδικά για το Πάσχα. Οφείλουμε, όμως, να τονίσουμε ότι η κυκλοφορία θα πρέπει και πάλι να διακοπεί μετά το Πάσχα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες», τονίζοντας πως «το εγκεκριμένο από το Δημόσιο χρονοδιάγραμμα εργασιών σταθεροποίησης πρανών και αποκατάστασης της οδού ορίζει σαν σύνολο τις 16 εβδομάδες. Αν μεσολαβήσει διάστημα παύσης εργασιών, τότε θα συνεχιστούν οι εργασίες έως ότου συμπληρωθεί το σύνολο των 16 εβδομάδων.»

Η εκπρόσωπος της Εταιρίας Αιγαίου, ερωτηθείσα για το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο, διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Εταιρίας να γίνει κάτι τέτοιο, πριν αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας ότι η Εταιρία έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την πολιτεία για να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων. «Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από το Δημόσιο και μπορεί να προχωρήσει στην έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Διοδίων του Κλειδίου (Αιγίνιο)», αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας, «ωστόσο, ζητήθηκε από το Δημόσιο να μην προχωρήσουμε στην έναρξη του Σταθμού για κοινωνικούς λόγους έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στα Τέμπη και φυσικά η εταιρεία μας συναίνεσε ως προς τούτο».

Απαντώντας για την πρόταση που κατατέθηκε από τους Πιεριείς κατά τη συνάντησή τους με το Δημήτρη Ρέππα και με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του Σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο και τη δημιουργία ενός άλλου στο ύψος του Κλειδιού με παράλληλη κατάργηση του Σταθμού διοδίων στα Μάλγαρα, η κ. Ζαβρίδου είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει προτάσεις τις οποίες δεν γνωρίζει, αφού προφανώς δεν έγιναν στην Εταιρία. «Αυτό που γνωρίζω και βεβαιώνω κατηγορηματικά είναι ότι η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. εκτελεί τα προβλεπόμενα στην Σύμβαση Παραχώρησης. Για οποιαδήποτε παρέκκλιση από την Σύμβαση υπάρχει ή θα πρέπει να υπάρχει έγκριση ή εντολή του Δημοσίου αντίστοιχα», κατέληξε.(
Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: