Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ξεσάλωσαν οι Κυπελλούχοι του βόλεϊ στο «πράσινο» γλέντι «Το θέλαμε πιο πολύ» είπε ο Ζαγκούμνι

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-3-2010
Μέχρι το πρωί της Κυριακής συνεχίστηκαν τα επινίκια στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού, με παίκτες και τεχνικό επιτελείο να τα δίνουν όλα, όχι στα μπουζούκια, αλλά ..στο αγαπημένο στέκι της ομάδας την KNAVE. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας το γλέντησαν με την ψυχή τους, με τον... τρελό Γκιγιόμ Σαμικά να δίνει τα ρέστα του.
Η αποστολή της ομάδας έφτασε στο κλειστό της Γλυφάδας με... ελαφρά καθυστέρηση, αφού το πούλμαν παρέκλινε της προγραμματισμένης διαδρομής και πέρασε από τις καφετέριες και τα γύρω μαγαζιά, όπου παίκτες και τεχνικό επιτελείο γνώρισαν την αποθέωση από φίλους της ομάδας.

Μόλις, το πούλμαν κατάφερε να φτάσει στο κλειστό της Γλυφάδας, φίλοι της ομάδας συνέχισαν για αρκετή ώρα να αποθεώνουν την ομάδα και να ζητούν επιτακτικά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.
Οι τοίχοι της μπροστινής μεριάς του γηπέδου γέμισαν... συνθήματα «Κυπελλούχος 2010 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ». Με λίγα λεπτά καθυστέρηση κατέφτασε και ο Νίκος Σμαραγδής, ο οποίος είχε μείνει πίσω στο Τροκαντερό για το ντόπινγκ κοντρόλ, στο οποίο τελευταία έχει γίνει «πελάτης», αφού η κληρωτίδα τον.... πάει!

Οι «πράσινοι» με το που μπήκαν στο μαγαζί αντίκρισαν μια σειρά από ποτήρια σαμπάνιας να τους περιμένει και πολλές Μoet στην... γωνία έτοιμες να ανοιχτούν! Το «We are the Champions» έπαιξε άπειρες φορές και το... μαγαζί που ήταν ασφυκτικά γεμάτο καταχειροκρότησε τους Κυπελλούχους.
Οι φωτογραφικές μηχανές των «πρασίνων» δεν σταμάτησαν να αποθανατίζουν την κάθε στιγμή. Ο μάνατζερ του «τριφυλλιού», Δημήτρης Αγραπιδάκης, σήκωσε πρώτος το ποτήρι και έκανε την πρόποση! Τα πούρα είχαν την τιμητική τους, καθώς η «Κούπα» γύριζε και ξαναγύριζε από χέρι σε χέρι.
Μία ξεχωριστή παρέα έκαναν οι Πανταλέων - Χατζηαντωνίου - Ψάρρας - Ντονάς - Λάππας - Σμαραγδής και Μηνούδης που έλεγαν τα δικά τους, ο Χριστοφιδέλης με τον γιό του αγκαλιά, ο Ζαγκούμνι... έψαχνε μια sprite, ο Παπαδημητρίου έκανε σαν μωρό παιδί, ο Καζάζης με τον Καραμαρούδη έκαναν τα δικά τους, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν σίγουρα ο Γκιγιόμ Σαμικά.

Ο Γάλλος έδειξε για άλλη μια φορά την... τρέλα που κουβαλάει, διασκεδάζοντας τους συμπαίκτες του μέχρι δακρύων, αφού αποδείχθηκε σπουδαίος μίμος. Το μαγαζί κοιτούσε εκστασιασμένο και τον χειροκροτούσε, ενώ οι «πράσινοι» είχαν λυθεί στα γέλια.
Ανά διαστήματα, ο Γάλλος φώναζε «Στελάρα - Στελάρα» και έκανε πλάκα με τον κόουτς, τον οποίο δύο φορές τον... μπουγέλωσε!

Το μενού είχε φαγητό, γλυκό, παγωτά είχε χαμόγελα, ευχές και πολλές υποσχέσεις για συνέχεια των επιτυχιών. Πολλοί φίλοι της ομάδας πέρασαν από το τραπέζι για να φωτογραφηθούν με τους πρωταγωνιστές και να φιλήσουν την κούπα ενώ τα μπλουζάκια των Κυπελλούχων έγιναν ανάρπαστα. Ο Πρόεδρος του ΤΑΠ, Θοδωρής Λιακόπουλος δεν θα μπορούσε να λείπει, αποθεώθηκε από όλους, μίλησε με όλους και έδειχνε φανερά... ανακουφισμένος ενώ να σημειωθεί ότι έφυγε... τελευταίος από το μαγαζί. Το Κύπελλο έφυγε από το μαγαζί μαζί με τον Ηλία Λάππα... ο οποίος το κρατούσε σαν μωρό στην αγκαλιά του...
Ζαγκούμνι: «Το θέλαμε περισσότερο»
Μπορεί ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ να ήταν ο MVP και ο Σωτήρης Πανταλέων να πήρε τους τελευταίους κρίσιμους πόντους με το μπλοκ του, ο άνθρωπος όμως που κρατούσε την μπαγκέτα του «μαέστρου» για την ομάδα του Στέλιου Καζάζη, ήταν αναμφισβήτητα ο Πάβελ Ζαγκούμνι.
Ο Πολωνός πασαδόρος αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά ήταν αυτός που οργάνωνε το παιχνίδι των «πρασίνων», συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην κατάκτηση του έκτου Κυπέλλου του Παναθηναϊκού στην ιστορία του.
«Το πρώτο μου Κύπελλο»
Μπορεί ο διεθνής πολωνός να μην έκανε... σαν τρελός με τη λήξη της αναμέτρησης (όπως άλλοι συμπαίκτες του... Σαμικά!), ούτε να χοροπηδούσε σε όλο το γήπεδο, η χαρά του όμως δεν κρυβόταν με τίποτα. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος αυτή τη στιγμή, αυτό είναι άλλωστε και το πρώτο μου Κύπελλο», δήλωσε ο Ζαγκούμνι στο sport.gr μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.
«Ξέρουμε να κερδίζουμε»
Παρόλα αυτά ο πασαδόρος του τριφυλλιού παρουσιάστηκε προσγειωμένος, έχοντας στο μυαλό του την επόμενη μέρα: «Εύχομαι να συνεχίσουμε το ίδιο νικηφόρα και στο πρωτάθλημα. Ολο αυτό το διάστημα που η ομάδα είχε αυτά τα προβλήματα τραυματισμών, εμείς αποδείξαμε πως είτε παίζουμε καλά είτε άσχημα, είμαστε ικανοί να νικάμε και να ανατρέπουμε καταστάσεις».
«Όχι ιδιαίτερα ψηλό επίπεδο»
Ερωτώμενος σχετικά με την έκβαση του αγώνα και τον τρόπο που έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι, ο Πάβελ τόνισε: «Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ήταν μοιρασμένο. Και οι δυο ομάδες είχαν από δυο σετ, στο πέμπτο όμως φάνηκε ότι εμείς το θέλαμε περισσότερο. Μπορεί ο αγώνας να είχε δραματική εξέλιξη, κυρίως για μας που παίζαμε, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι το επίπεδο ήταν αρκετά ψηλό».
«Το μυαλό στον ΠΑΟΚ»
Αυτή ήταν η πρώτη κούπα του Παναθηναϊκού για φέτος, σχετικά όμως με το αν... θα ακολουθήσουν και άλλες, ο πολωνός παίκτης παρουσιάστηκε απόλυτα προσγειωμένος, στρέφοντας την προσοχή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος:
«Αυτή τη στιγμή το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα από την αρχή της σεζόν και κυρίως τον τελευταίο καιρό το πρωτάθλημα είναι ο στόχος και αυτό θα επιδιώξουμε, προς το παρόν όμως... το μυαλό στον ΠΑΟΚ».


ΚΡΑΧΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: