Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Παιδικό χρώμα και άρωμα παράδοσης

apokr_1
Έντονο παιδικό χρώμα, άρωμα παράδοσης, σάτιρα και συμμετοχή πλήθος κόσμου συνέθεσαν το εορταστικό σκηνικό των Αποκριάτικων εκδηλώσεων  που διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Κατερίνη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου.

apokr_2Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου με τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου και την ομάδα «Ανεμοσκορπίσματα» να στήνουν πάρτι στον πεζόδρομο με latin μουσικές και παιχνίδια, με κλόουν και ξυλοπόδαρους.
Αμέσως μετά έγινε αναβίωση εθίμων από πολιτιστικούς συλλόγους στον πεζόδρομο. Στο πλαίσιο αυτό, η Εστία Πιερίδων Μουσών  αναβίωσε έθιμα της.... αποκριάς (λαγκατζιάρια, χάσκα κλπ) και ερμήνευσε και  χόρεψε τοπικά τραγούδια.
apokr_3Επιπλέον, η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή  αναβίωσε το έθιμο «οι μωμόγεροι», ενώ μέλη του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος» παρουσίασαν «το παιχνίδι της καμήλας», «τη μακριά γαϊδούρα» και ερμήνευσαν σκωπτικά τραγούδια.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη παιδική γιορτή από τον πολιτιστικό σύλλογο «Άργος» Άνω Αγιάννη. Ένα πάρτι όπου τα παιδιά  συμμετείχαν φορώντας τα αποκριάτικα κουστούμια τους, ενώ στην παρέα τους προστέθηκαν και κλόουν που με τα αστεία καμώματα και τα νούμερά τους προσέφεραν αστείρευτο γέλιο στους λιλιπούτειους καρναβαλιστές.

Διαγωνισμός μάσκας στην Αστική Σχολή

Το Σάββατο έγινε και η έναρξη του διαγωνισμού μάσκας. Ο διαγωνισμός επικεντρώνεται στην έκθεση κατασκευής μάσκας από μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι (καθημερινά-πλην Κυριακής-από τις 10:30 έως τις 13:30) έως και τις 15 Φεβρουαρίου στην Αστική Σχολή.

apokr_4Το εορταστικό αποκριάτικο σκηνικό μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στο γεμάτο από παιδιά όλων των ηλικιών Συνεδριακό Κέντρο, όπου παρουσιάστηκε η  μουσική παράσταση με τίτλο «Ζάλη-Ζάλη Καρναβάλι», από το σχήμα «Κρουστόφωνο».
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην τρελή «καρναβαλογιορτή» της Καρναβαλούπολης, όπου τα πάντα κινούνται στον πυρετό της προετοιμασίας της αποκριάς. Ευφάνταστα «άρματα», διαγωνισμοί χορού, αστεία απρόοπτα, ζωντανή μουσική, τραγουδοπαιχνίδια και τραγουδοχοροί από όλο τον κόσμο, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια και ενίοτε εικαστικές δραστηριότητες συνέθεσαν ένα ευχάριστο θέαμα στο οποίο τα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο.
Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται μεθαύριο Τετάρτη και ώρα 18:00 με την εορταστική εκδήλωση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης των Ατόμων με Αναπηρίες.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: