Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο αγώνας τώρα διευρύνεται

«Από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο στο ρέμα Μπουφόλακας, που δέχεται τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ Κατερίνης, έτρεχαν μαύρα νερά. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για να είναι η τελευταία», λέει η «Ομάδα ΧΥΤΑ», που δημιουργήθηκε πρόσφατα από κατοίκους των χωριών της περιοχής.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα, η ανησυχία για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος οδήγησε πέντε φορείς του Δ.Δ Ν. Τραπεζούντας σε κοινή σύσκεψη με την Ομάδα πρωτοβουλίας για το ΧΥΤΑ την Παρασκευή 29/01/2010 στη Ν. Τραπεζούντα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν 15 εκπρόσωποι των εξής φορέων:
-Τοπικό Συμβούλιο Ν. Τραπεζούντας
-Πολιτιστικός Σύλλογος «ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ»
-Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ν. Τραπεζούντας
-Γ.Π Συνεταιρισμός Ν. Τραπεζούντας
-Εκκλησιαστική Επιτροπή
Έγινε ενημέρωση από την Ομάδα Πρωτοβουλίας και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. Όλοι οι παρευρισκόμενοι εκφράσανε την έντονη ανησυχία τους και τη διάθεσή τους να αγωνιστούν για την προστασία του τόπου τους από τον κίνδυνο της υποβάθμισης.
Έτσι η Ομάδα Πρωτοβουλίας διευρύνθηκε με τη συμμετοχή και των προέδρων των παραπάνω φορέων. Η νέα σύνθεση είναι: Αλχαζίδης Ιωάννης, Αναστασιάδου Σοφία, Γαλαξίδου Ζωή, Εφραιμίδης Βασίλειος, Ζανέτας Αναστάσιος, Κορίτσα Μαρία, Μπάκας Εμανουήλ, Μπέση Σταματία, Παραδεισόπουλος Βασίλειος, Πετρίδης Κωνσταντίνος (
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: