Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το ....

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
 
Κακώς αποκαλείται ο κόμβος επί των της Τερζοπούλου κυκλικός.
Το σαφές θα ήταν να αποκαλούνταν «ημι-κυκλικος», αφού λίγες μέρες μετά την έναρξη των εργασιών, ακόμη τα συνεργεία δεν έχουν πάρει το οκ για να συνεχίσουν τις εργασίες και μέσα στο πάρκιγκ…
Προς το παρόν, βοθούντος και του καιρού που δεν λέει να σταματήσει να βρέχει, η συγκεκριμένη κατασκευή μπορεί να βοηθήσει στη φιλοξενία κύκνων.
Επιμένουμε όμως, ότι κάτι καλό (τουλάχιστον αισθητικά) θα προκύψει, επιφυλασσόμαστε για το πρακτικό.... κομμάτι.

2
 
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Φωτεινών-Μόρνας, στο ύψος της Στενούρας. Χθες συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης άνοιξαν το δρόμο και η κίνηση γίνεται κανονικά. Παρόλα αυτά, συνίσταται η προσοχή των οδηγών για παν ενδεχόμενο.
Όσο για τη «λυπητερή», θα τη μάθουμε προσεχώς και μόλις οριστικοποιηθούν τα απαραίτητα έργα που απαιτούνται.

Θεματικό Πάρκο σε μια έκταση 265 στρεμμάτων σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Βέροιας, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της περιοχής. Το πάρκο θα έχει θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 21 εκ. ευρώ (όσο κοστίζει περίπου η 13η Εθνική Οδό).
Ο Δήμος Βέροιας, ακολουθεί (με καθυστέρηση 4 ετών) το Δήμο Κατερίνης, όπου η προηγούμενη διοίκησή του είχε οραματιστεί ένα αντίστοιχο πάρκο στην Ολυμπιακή Ακτή. Απομένει να δούμε, αν οι γείτονες φανούν αποτελεσματικότεροι ή θα μας αντιγράψουν και στα περαιτέρω…

4
 
Με καθυστέρηση μιας ημέρας μίλησε για τα παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας και τον «πειραματισμό» των Ευρωπαίων στη χώρα μας, ο Γιώργος Παπανδρέου.
Εκτός από την επιλογή του να πληρώσουν για την κρίση (κυρίως) όσοι δεν φταίνε, επέλεξε και να πει, όσα είπε, σε λάθος ανθρώπους. Όχι δηλαδή ότι θα ίδρωνε το αυτί του Σαρκοζί, αλλά τουλάχιστον θα είχε κάνει το κομμάτι του.

5«Σε όλη τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής μου η Κύπρος δεν έφυγε ούτε στιγμή από τη σκέψη μου», τονίζει ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε επιστολή προς τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Μάριο Καρογιάν.
Στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης τονίζει ότι τώρα ακόμα βρίσκεται νοερά καθημερινά στο πλευρό της Κύπρου, γιατί, όπως αναφέρει, «πιστεύω ότι περνάτε και πάλι ιστορικές στιγμές λόγω της εμμονής των γνωστών σκοτεινών δυνάμεων να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τον Ελληνισμό. Πιστεύω ότι το κάθε βήμα σας θα πρέπει να είναι μετρημένο χίλιες φορές και πάντοτε προς την κατεύθυνση που αποφάσισε το 76% των Ελληνοκυπρίων».
«Δεν έχουμε πλέον περιθώρια για νέα στραβοπατήματα», αναφέρει ο Μ. Θεοδωράκης και καταλήγει: «Γι' αυτό πρέπει όλοι μαζί, χέρι-χέρι να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μείνει αλώβητος ο Ελληνισμός, η Ελληνικότητα, όπως μας την κληρονόμησαν γενεές γενεών Ελλήνων, με Φως, με Πολιτισμό, με θυσίες και με αίμα… Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!».

6
Οι άνδρες της νεοσύστατης Υπηρεσίας για τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος βγήκανε με επιτυχία στους δρόμους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: