Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009
Ας το ρίξουμε στο σκι…λέω εγώ, μιας και κυριολεκτικά τη φετινή χρονιά για να δούμε άσπρη μέρα θα πρέπει να χιονίσει πολύ. Μα πάρα πολύ. Περισσότερο από ποτέ….
Το Σαββατοκύριακο θα μπούμε και σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, με κλίμα και άρωμα των γιορτών, αφού άρχισαν ήδη οι συνάξεις, οι συναθροίσεις σε εορταστικό κλίμα.
Θα ζήσουμε πολύ όμορφες, μελωδικές νύχτες με το Χορωδιακό Φεστιβάλ που κάθε χρόνο τέτοια εποχή στην Κατερίνη μας κάνει την πιο γλυκιά εισαγωγή στο κλίμα των Χριστουγέννων.
Πάμε τώρα και στην επικαιρότητα.
Όλο προβλήματα έχουμε στο κλείσιμο του 2009 στην.............. Πιερία. Από τη μια ο βιολογικός της νότιας Πιερίας που για χιλιοστή φορά έρχεται στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά όμως περισσότερο επιτακτικά από ποτέ.
Το θέμα θα απασχολήσει την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αν.Ολύμπου που γίνεται σήμερα το απόγευμα στη Λεπτοκαριά και στην οποία έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι βουλευτές του νομού, ο νομάρχης και λοιποί φορείς ….
Το αποχετευτικό σύστημα του Δήμου Αν. Ολύμπου είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009  ημερομηνία κατά την οποία σταματά οριστικά η εισροή χρημάτων για έργα που χρηματοδοτούνται από το Γ’ΚΠΣ, όπως το συγκεκριμένο.
Το υπόλοιπο της Κοινοτικής Χρηματοδότησης, το οποίο δεν θα εκταμιευθεί πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ.
«Το έργο δεν ολοκληρώνεται και τα χρήματα έχουν χαθεί», ανέφερε ο βουλευτής Πιερίας, Γιάννης Αμοιρίδης, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα για εξεύρεση άμεσης λύσης, πριν από λίγες μέρες.
Είναι ορατός ο κίνδυνος για τη χώρα μας να κληθεί να επιστρέψει όσα χρήματα δαπανήθηκαν από την Ε.Ε. για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού, αν αυτά τα δύο έργα δεν τεθούν σε λειτουργία μέχρι την άνοιξη του 2010. «Η άμεση λειτουργία αυτών των έργων είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης.
Άντε να δούμε πότε σ’αυτόν τον τόπο δεν θα περιμένουμε στο παρά πέντε και με την ψυχή στο στόμα να παραλαμβάνουμε, να ολοκληρώνουμε, να παραδίδουμε τα έργα.
Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης έδωσε χθες και ο δήμαρχος Λιτοχώρου ο οποίος και φυσικά ρωτήθηκε για το θέμα του βιολογικού νότιας Πιερίας και επέρριψε σαφείς ευθύνες στο δήμο Αν.Ολύμπου.
Ε, η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε και από λίγες περιπέτειες τόσο ο δήμος όσο και ο βιολογικός.
Παράλληλοι βίοι….
Θα κλείσω με μια είδηση που θα είχε τον τίτλο «Αν έχεις τύχη διαβαινε» και που προβλήθηκε από όλα τα δίκτυα στον κόσμο.
Διαβάστε την:
«Όλη την τύχη με το μέρος της είχε η 93χρονη από την Κίνα η οποία μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα βρέθηκε να πέφτει από τον 4ο όροφο της πολυκατοικίας της. Η 93χρονη άνοιξε το παράθυρο για να κοίταξε από έξω. Χωρίς να το καταλάβει έπεσε. Ήταν όμως πάρα πολύ τυχερή αφού...οι τέντες του 3ου και του 2ου ορόφου της έκοψαν τη φόρα ενώ κάποια καλώδια στον πρώτο όροφο έκαναν ακόμα πιο μαλακή την προσγείωσή της.
Το μόνο που έπαθε ήταν κάτι κατάγματα, είναι στο νοσοκομείο τώρα και βέβαια λόγο της ηλικίας δεν είναι εύκολη η περίπτωσή της».
Διαβάστε όμως κι αυτό:
Πόση ανωμαλία υπάρχει στον κόσμο τέλος πάντων; Ο Anthony Russo που βλέπετε φόρεσε τη στολή του Αγιου Βασίλη και βγήκε στο δρόμο για αν βρει το "θύμα" του. Την ώρα που περνούσε ένα 12χρονο κορίτσι πετάχτηκε μπροστά του και με...γλειφιτζούρια και καραμελες προσπάθησε να την αρπάξει και να την παραπλανήσει. Το κοριτσάκι κατάφερε να το σκάσει και να ειδοποιήσει την αστυνομία που συνέλαβε τον ανώμαλο 46χρονο».
Τι άλλο θα ακούσουμε;
Καλή μας ημέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: