Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ενήμεροι επαγγελματίες αγρότες, ο στόχος του κ. Παπανδρέου


05 Σεπτέμβριος 2009
http://www.reporter.gr
Ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα, με ίδρυση γεωργικών σχολών, ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών και την δημιουργία συστήματος παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας στο στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών.Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αγροτικός τομέας πρέπει να εκμεταλλευτεί, κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα ως μεσογειακή, και να επιτύχει την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων, που μπορεί να καταστούν ακόμη πιο ελκυστικά στο εξωτερικό τόσο μέσα από την εφαρμογή και την επωφελή εκμετάλλευση των διαδικασιών, πιστοποίησης καταγωγής και ονομασιών προέλευσης, όσο και από την εφαρμογή αυστηρών και αξιόπιστων ποιοτικών ελέγχων.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Συστήματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς τους αγρότες, όπως επίσης και στην δημιουργία υψηλού επιπέδου αγροτικών σχολών στις περιφέρειες.
Επισήμανε ακόμη ότι η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τις κλιματικές αλλαγές, αποκτά πλέον θεμελιώδη σημασία για το περιβάλλον και δεσμεύτηκε για φθηνή καθαρή ενέργεια, με όσους αγρότες το επιθυμούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ, ανεμογεννητριών ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Ο κ. Παπανδρέου, έδωσε επίσης έμφαση στην ανασυγκρότηση και εξυγίανση των συνεταιρισμών και τάχθηκε υπέρ της υγειούς ανταγωνισμού και κατά των καρτέλ που λειτουργούν είτε στον χώρο της προμήθειας των αγροτικών εφοδίων ή στον χώρο της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: