Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από 5,7 έως 6,7 μονάδες δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις Διευρύνεται η «ψαλίδα»

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Από 5,7 έως 6,7 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ σε πέντε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα Το Βήμα, η «αδιευκρίνιστη ψήφος» φτάνει το ποσοστό του 26,1%.

To Βήμα της Κυριακής δίνει με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται 6,7 μονάδες έναντι της ΝΔ.

Η δημοσκόπηση του Βήματος, δίνει ποσοστό 30,8% στο ΠΑΣΟΚ, έναντι 24,1% στη ΝΔ. Μεγάλο είναι το ποσοστό της «αδιευκρίνιστης ψήφου» που φτάνει το 26,1% και φαίνεται πως τελικά αυτή είναι που θα κρίνει εάν θα υπάρξει αυτοδυναμία ή όχι.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 7,1%, 4,3% συγκεντρώνει ο ΛΑ.ΟΣ., ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο όριο για είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 3%. Οικολόγους-Πράσινους εκτός Κοινοβουλίου δείχνει η δημοσκόπηση, με ποσοστό 2,4%.

Η παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ φτάνει το 69,5%. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (54,2%) τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 43% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Θετικά κρίνεται η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες (64,7%).

Το 32,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας, το 23% θεωρούν πιο κατάλληλη τη ΝΔ, ενώ ένα 27,6% θεωρούν ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (72,6%) θεωρεί ότι θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για την οικονομία.

Προβάδισμα 5,7 μονάδων στο ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στο Παρόν, 6 μονάδες δείχνει η MRB για λογαριασμό της Real News. Στις 6,3 μονάδες το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, στις 6,5 μονάδες η διαφορά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: