Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Αιματηρά επεισόδια στην ΠΓΔΜ


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσΤηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια επεισοδίων το απόγευμα μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΓΔΜ, Βάρνταρ και ΑλβΑνών κατοίκων προαστίου της χώρας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκληροπυρηνικοί Σλαβομακεδόνες οπαδοί της ομάδας Βάρνταρ, επιτέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα Αλβανών κατοίκων σε προάστιο της χώρας, την ώρα που οι πρώτοι κατευθύνονταν πεζοί για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα ντέρμπι μεταξύ δύο Σλαβομακεδονικών ομάδων.
Κατά την επιστροφή των οπαδών της ομάδας Βάρνταρ από το γήπεδο, τα επεισόδια με Αλβανούς κατοίκους του προαστίου Νέρεζι επεκτάθηκαν, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής και βουλευτές αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ κατηγόρησαν την αστυνομία για ολιγωρία.
Επίσης ο Σλαβομακεδόνας δήμαρχος της περιοχής, Στέβτσε Γιακίμοφσκι, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση, κατηγόρησε την αστυνομία για αδυναμία διατήρησης της δημόσιας τάξης. Τα επεισόδια στο προάστιο Νέρεζι, στο οποίο κατοικούν Αλβανοί και Σλαβομακεδόνες, προκάλεσαν έκπληξη καθώς ακόμη και στη διάρκεια της διεθνοτικής σύγκρουσης στην ΠΓΔΜ, το 2001, η συμβίωση στην περιοχή αυτή δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση.
Οι οπαδοί της ομάδας Βάρνταρ, επονομαζόμενοι και ως «κομιτατζήδες», θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς στην ΠΓΔΜ και συχνά συνδέονται με εθνικιστικούς πολιτικούς κύκλους.ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: