Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Λιγότερη φλυαρία, καλύτερο αποτέλεσμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.07.2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Γράφει ο Γ.Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr

Ασφαλώς και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ η αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε το συνδικάτο του εγκλήματος, με ...έδρα τις φυλακές, στην περίπτωση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Εκείνο που είναι ακατανόητο, αν και όχι πρωτοφανές -αντιθέτως συνιστά δυστυχώς μόνιμη ελληνική πραγματικότητα- είναι αυτή η ακατάσχετη διαρροή πληροφοριών, στα πλαίσια της καλλιέργειας «δημοσίων σχέσεων» διαφόρων αξιωματικών με μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.
Ελπίζω να έχουν «δέσει» την υπόθεση περισσότερο από ό,τι δείχνουν οι ως τώρα επίσημες ανακοινώσεις και ανεπίσημες διαρροές.
Διαφορετικά θα τρίβουν τα χέρια τους οι γνωστοί δικηγόροι που υπερασπίζονται εργολαβικώς τα εντός και εκτός των φυλακών «μπουμπούκια» του υποκόσμου. Και οι οποίοι έχουν ήδη πάρει σβάρνα τα κανάλια, επιχειρώντας -με την ανοχή του δικηγορικού συλλόγου και την συνενοχή αγχωμένων για τηλεθέαση τηλεοπτικών αστέρων- να μας πείσουν πόσο ...αδικούμενοι είναι οι πελάτες τους. Ακόμη και αν «έτυχε να αφαιρέσουν μια ανθρώπινη ζωή» όπως άκουσα να λέει ένας εξ αυτών για τον φερόμενο ως εγκέφαλο της συμμορίας.
Τους ακούς και θες να κάνεις «ντου στο γυαλί». Όπως και όταν ακούς τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με πρώτο και καλύτερο τον πολύφερνο κ. Αραβαντινό που όλα τα γνωρίζει και όλα τα είχε προβλέψει, αλλά δεν μας εξηγεί πως συμβαίνει ενώ τα γνωρίζει και τα προβλέπει να μην τα προλαμβάνει.
Το εκπληκτικότερο πάντως που ακούστηκε περί αυτή την ιστορία, είναι το γιατί δεν έχει μπει στις φυλακές σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων. Αντί να μας πούνε την αλήθεια, ότι έτσι θα χανόταν ένας τρόπος εξασφάλισης καλού «χαρτζιλικιού» για τους φυλακές που μπάζουν τα κινητά στις φυλακές, μας είπαν ότι η λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος θα επιβάρυνε την υγεία των κρατουμένων. Και το είπαν «αρμόδια όργανα» του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Δηλαδή οι κρατούμενοι είναι πολυτιμότεροι από τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής των Ελλήνων, όπου ήδη λειτουργεί τέτοιο σύστημα. Όπως και από τα παιδιά μας, όταν δίνουν εξετάσεις, όπου και πάλι λειτουργεί σύστημα απενεργοποίησης των κινητών.
Θα μας τρελάνουν σε τούτο τον τόπο.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: