Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Αιχμές Καραμανλή για Μανώλη και ΛΑΟΣ «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό «Δεν κρατάμε κανένα στη ΝΔ με το ζόρι»

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιουνίου 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Καραμανλής: «Στη ΝΔ δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι»

Τα σενάρια πρόωρων εκλογών αλλά και ανασχηματισμού διέψευσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, απαντώντας έτσι εμμέσως στα στελέχη που το τελευταίο διάστημα ζητούν –και δημοσίως- δραστικές κινήσεις από το Μαξίμου. «Δεν χωρούν κινήσεις εντυπωσιασμού», τόνισε ο κ. Καραμανλής και έκλεισε για μία ακόμη φορά την πόρτα της συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ, δηλώνοντας ότι οι διαφορές της ΝΔ με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη είναι αγεφύρωτες.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την προαναγγελία παραίτησης του Γιάννη Μανώλη: «Στη ΝΔ», είπε, «δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι, είναι δικαίωμα του καθενός να παραιτηθεί ακόμη και να άρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του».

Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα προτείνει ξανά τον Κάρολο Παπούλια για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ για το ενδεχόμενο να προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ προσφυγή στις κάλπες το Μάρτιο του 2010 είπε ότι «ο θεσμος του Προεδρου της Δημοκρατιας δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Για τη λαθρομετανάστευση

Όσον αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποσπάσει «χειροπιαστή» βοήθεια από την Ε.Ε., ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι πρόκειται για «κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα» και ζήτησε τη λήψη «έκτακτων μέτρων χωρίς καθυστέρηση». Ως προς τα αποτελέσματα της συνόδου στο συγκεκριμένο θέμα, ο πρωθυπουργός εμμέσως παραδέχτηκε την απροθυμία των περισσοτέρων εταίρων να συναινέσουν σε συγκεκριμένα μέτρα. «Επιμείναμε μαζί με άλλους εταίρους μας του Ευρωπαικού Νότου να υπάρξει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη λαθρομετανάστευση στη Μεσόγειο», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. «Βεβαίως, ξέρουμε ότι όλοι οι εταίροι δεν έχουν την ίδια προσέγγιση σε αυτό το θέμα, για την Ελλάδα όμως είναι μια πιο τις πιο σημαντικές προτεραιότητες».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: