Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Σοφία Κατσαρέλη


Έληξε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (15/06) η κατάληψη που πραγματοποιούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα κάτοικοι και φορείς του Δήμου Ασσήρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για κίνηση καλής θέλησης ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης», τόνισε ο δήμαρχος Ασσήρου, Δημήτρης Ράβναλης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί λύση για να εκτονωθεί η κατάσταση, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται πως κάτοικοι και φορείς διαμαρτύρονταν για την πλημμελή λειτουργία του χώρου, καθώς και για την εναπόθεση σε αυτόν νοσοκομειακών απορριμμάτων.

Με τη λήξη της κατάληψης του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους και ξεκίνησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν σχηματίσει λόφους στο νομό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Καζαντζίδη, υπάρχουν 2.500 τόνοι σκουπιδιών μόνο μέσα στην πόλη, ενώ ακόμα 800 βρίσκονται στα απορριμματοφόρα και τα κοντέινερς.

«Κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της υγείας των πολιτών. Ο ΧΥΤΑ πρέπει να παραμείνει ανοιχτός, διότι υπάρχουν κίνδυνοι με τις υψηλές θερμοκρασίες», τόνισε ο κ. Καζαντζίδης.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: