Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Πολλά τα προβλήματα, ανύπαρκτη συμμετοχή


ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εστιατόρων ψητοπωλών και συναφών επαγγελμάτων, ελάχιστη ήταν η παρουσία τους στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί. Την απουσία των συναδέλφων του, ακόμη κι εκείνων που απαρτίζουν το ΔΣ, καυτηρίασε ο πρόεδρος του, Μιχάλης Αθανασούλας.
Τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αφού ο κ. Αθανασούλας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απουσία των συναδέλφων του, την οποία όπως είπε δεν ξέρει πού να την αποδώσει. «Φταίνε οι επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, φταίει η σκληρή γραμμή του ΔΣ και η σύνθεσή του; Δεν μπορώ να δικαιολογήσω την απουσία τους», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος κλήθηκε να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση με παρόντες μόνο δύο συναδέλφους του!
Ο κ. Αθανασούλας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικά τα προβλήματα του κλάδου, υπογραμμίζοντας ότι ένας δρόμος υπάρχει για την αντιμετώπισή τους. «Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, οι οποίοι συμβάλουν στη βιωσιμότητα των καταστημάτων μας», είπε, διευκρινίζοντας ότι φυσικοί σύμμαχοι, είναι «όσοι παλεύουν για ένα τίμιο μεροκάματο».
Ο πρόεδρος του Σωματείου, έκανε λόγο για οικονομική κρίση που χτυπάει την πόρτα χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων, ενώ επέκρινε και την αύξηση στα ασφάλιστρα.
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι τα συνεχώς αναπροσαρμοζόμενα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΕΥΑΚ, του ΟΑΕΕ και των εταιρικών πνευματικών δικαιωμάτων, «έχουν γίνει θηλιά στραγγαλισμού στους επαγγελματίες», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τραπεζικό σύστημα το οποίο «κλέβει κυριολεκτικά τον ιδρώτα των ΕΒΕ και οι τράπεζες έχουν γίνει συνέταιροι στις δουλειές μας».
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Αθανασούλας, χαρακτήρισε ζοφερή την κατάσταση, σημειώνοντας ότι 180.000 μικροί επαγγελματίες, αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: