Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Αντιπυρικές ζώνες στον Όλυμπο



ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2009- Πολιτεία

Δύο γκρέιντερ της Νομαρχίας από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησαν τον καθαρισμό και τις διανοίξεις των αντιπυρικών ζωνών, συμβάλλοντας στο έργο των υπηρεσιών, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας στις ευαίσθητες περιοχές του Νομού μας. Ήδη τα μηχανήματα της Νομαρχίας έχουν ολοκληρώσει την παρέμβαση σε συνολικά 50 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή από τον Άγιο Βασίλειο προς τη Βροντού του δήμου Δίου, ενώ ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και ο καθαρισμός στην αντιπυρική ζώνη που βρίσκεται στο δρόμο προς τα Κρεβάτια Ολύμπου.
Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκτός από τον συνολικό συντονισμό των ενεργειών της αντιπυρικής περιόδου, αναλαμβάνει περαιτέρω δράσεις, πέρα από τις αρμοδιότητές που έχει, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πυροπροστασία του παγκοσμίου μνημείου της ιστορίας και της φύσης του Ολύμπου.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, στην οποία αποφασίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να λάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας διαθέτει τον μηχανολογικό εξοπλισμό της στη συλλογική προσπάθεια για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παίζει πρωτεύοντα ρόλο καθώς έχει θεσμικά την αρμοδιότητα του συντονισμού, αλλά και πέρα και έξω από την αρμοδιότητά της αυτά τα χρόνια σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους εθελοντές κατορθώσαμε να προασπίσουμε τον Όλυμπο, το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης καθώς και τα Πιέρια, με εξαίρεση το 2007, που αφορούσε την πυρκαγιά που ήρθε από την Κοζάνη», σημειώνει ο Νομάρχης.
Ο Νομάρχης υπογραμμίζει ακόμη ότι «με τις παρεμβάσεις της Νομαρχίας και σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων ενεργειών που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο εισόδου στον Όλυμπο και με τα νέα φυλάκια που ολοκληρώθηκαν από το Δασαρχείο, για μια ακόμη φορά με όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες, το Δασαρχείο, τους Δήμους και τις εθελοντικές οργανώσεις θα κατορθώσουμε να μην έχουμε πυρκαγιές».
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: