Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΗΠΑ: Ευάλωτοι στους χάκερ οι υπολογιστές που ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία


ΔΕΥΤΕΡΑ 11/5/2009
Έκθεση του υπουργείου Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσε πως τα τελευταία χρόνια οι υπολογιστές των αμερικανικών συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δέχονται συχνά επιθέσεις από χάκερ, αρκετές από τις οποίες ήταν επιτυχείς.

Το 2006, αναφέρει η έκθεση, επίθεση με διαδικτυακό ιό ανάγκασε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) να θέσει εκτός λειτουργίας ορισμένα από τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αλάσκα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, το Φεβρουάριο του 2009, χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που αφορούν 48.000 νυν και πρώην υπαλλήλους της FAA.

«Η ανάγκη προστασίας των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από κυβερνοεπιθέσεις απαιτεί περισσότερη προσοχή, καθώς η FAA στρέφεται όλο και περισσότερο στη χρήση εμπορικού λογισμικού και τεχνολογιών Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων» τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Προειδοποιούν επίσης ότι χάκερ που δρουν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων θα μπορούσαν να εισάγουν στα συστήματα κακόβουλο κώδικα.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: