Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Στον εισαγγελέα διαδηλωτής για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


ΔΕΥΤΕΡΑ11/5/2009
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα διαδηλωτής, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως αντίδραση στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, στην οποία συμμετείχαν κυρίως ακροδεξιά στοιχεία με αιτήματα κατά των αλλοδαπών και κεντρικό σύνθημα «Όχι στην εγκληματικότητα και την ανεργία».

Επίσης, προσήχθησαν άλλα τρία άτομα τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα, γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Εκτός από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια και τη αντισυγκέντρωση στην Κάνιγγος πραγματοποιήθηκαν αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κοτζιά, καθώς και στις οδούς Σωκράτους και Μενάνδρου μπροστά στο κτήριο του παλιού Εφετείου, όπου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες πολλοί αλλοδαποί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία Κάνιγγος επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές απωθήθηκαν και κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση για αρκετή ώρα στη γύρω περιοχή και στα Εξάρχεια.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το κτήριο του πρώην Εφετείου στην οδό Μενάνδρου, διακομίστηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δύο αλλοδαποί, ενώ τρεις ακόμα, όπως προέκυψε αργότερα, διακομίστηκαν από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Προανάκριση για τα γεγονότα διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: