Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Επιστολή Ψωμιάδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσ/νίκης


ΠΕΜΠΤΗ 09.04.09
Στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας θέτει το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε επιστολή του, ζητά από τον πρωθυπουργό να μην επιτρέψει «η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα να ξαναζήσουν το περσινό φαινόμενο του ακτοπλοϊκού ακρωτηριασμού».

Ειδικότερα, ο νομάρχης αναφέρει ότι πληροφορήθηκε την πρόσκληση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την αποκλειστική εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών γραμμών.

«Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ακόμη λιγότερες γραμμές σε σχέση με την περσινή πρόσκληση -μόνο δύο γραμμές και με μειωμένα δρομολόγια» σημειώνει και επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται φέτος ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα Δωδεκάνησα, ενώ αγνοούνται, τονίζει, προορισμοί όπως η Μυτιλήνη, η Λήμνος, η Σαμοθράκη και η Σκύρος.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι, «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της νομαρχίας και άλλων φορέων, αγνοούνται και πάλι οι ανάγκες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης» και υπογραμμίζει ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα χρειάζονται και απαιτούν ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανάλογες με του Πειραιά, με ταχύπλοα και καινούρια σκάφη. (ΑΠΕ-ΜΠΕ

.''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: