Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

''Ξέφραγο''… νηπιαγωγείο!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Εδώ και μερικά χρόνια, από τότε που τοποθετήθηκε στην περιοχή το «προκάτ» νηπιαγωγείο του Σταθμού, ο αύλειος χώρος του παραμένει χωρίς περίφραξη, παρότι βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις δρόμους, ο ένας εκ των οποίων είναι ταχείας κυκλοφορίας. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια, ώστε να μετατρέψει τον αύλειο χώρο που παίζουν τα νήπια, σε σχολική αυλή με υποτυπώδεις έστω κανόνες ασφαλείας.
Ή το νηπιαγωγείο έγινε σε πλατεία ή η πλατεία έγινε σε αυλή σχολείου!
Χωρίς περίφραξη παραμένει εδώ και μερικά χρόνια το «προκατ», νηπιαγωγείο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, προφανώς επειδή οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι μια περίφραξη κοστίζει πολύ περισσότερο από την ασφάλεια μερικών νηπίων…

Το νηπιαγωγείο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, αποτελεί ίσως το μοναδικό σχολικό συγκρότημα στο νομό μας (αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για συγκρότημα και όχι για προσωρινή λύση), το οποίο δεν διαθέτει περίφραξη, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό, για τα μικρά παιδιά που φιλοξενεί καθημερινά.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των γονέων προς το Δήμο Κατερίνης, στη σημερινή, αλλά και στην προηγούμενη διοίκηση, κανένας αρμόδιος δεν έχει φιλοτιμηθεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Μπορεί όλοι να αναγνωρίζουν ότι δεν αποτελεί ασφαλή τόπο για τα νήπια μια αυλή σχολείου χωρίς περίφραξη και μάλιστα όταν αυτή περικλείεται από τρεις δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων, κανείς όμως δεν προχώρησε στην αυτονόητη παρέμβαση και στην κατασκευή περίφραξης.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, περισσότερα από 15 νήπια βγαίνουν στη συγκεκριμένη αυλή υπό τη συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των εκπαιδευτικών τους. Παρά ταύτα ο αύλειος χώρος παραμένει ακατάλληλος, για να μην πούμε επικίνδυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Κατερίνης έχει δεσμευτεί το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην περίφραξη της αυλής, χωρίς όμως να έχει δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αν αυτό πρόκειται να γίνει πριν την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς ή πριν την έναρξη της επόμενης.

Πάντως γονείς και εκπαιδευτικοί επανειλημμένα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της αυλής και έχουν επισημάνει ενδεχόμενους κινδύνους από την υπάρχουσα κατάσταση, ζητώντας άμεση επίλυση του προβλήματος.

'ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: