Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Κοντά στην επιχειρηματική ομογένεια, ο Κ. Κουκοδήμος

- ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ -
Στην διοργάνωση της 18ης έκθεσης «Ερμής Έξπορτ», που πραγματοποιείται στο Ατλάντικ Σίτυ στην Αμερική, συμμετέχουν ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων οι βουλευτές Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος και Ημαθίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, που αναχώρησαν χθες για τις ΗΠΑ.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της 18ης διοργάνωσης της Έκθεσης του 2009 αφορούν:
-στη συνέχιση της αδελφοποίησης και σύναψης συμφωνιών Θεσσαλονίκης και Φιλαδέλφειας που ξεκίνησαν το 1999, στο πλαίσιο της Έκθεσης «Ερμής Έξπορτ», με τη συμμετοχή και του Λιμανιού της συμπρωτεύουσας που αποτελεί και το κεντρικό λιμάνι των Βαλκανίων.
-στις ευκαιρίες δικτύωσης και στη συμμετοχή πλέον των 100 ομογενειακών επιχειρήσεων από όλους τους τομείς της αγοράς, αλλά και Αμερικανικών επιχειρήσεων, με προκανονισμένες συναντήσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών ανάμεσα στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες αλλά και στις δύο χώρες.
-στην ενεργή συμμετοχή της επιχειρηματικής ομογένειας, καθώς στο πλαίσιο της εκθέσεως θα πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους, πέραν των επιχειρήσεων, μεγάλοι ομογενειακοί οργανισμοί καθώς και οργανισμοί επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού, νομικών συμβούλων, ιατρών, κατασκευαστικών εταιρειών, Ενώσεων εστιατόρων.

Επίσης, στη φετινή διοργάνωση δίνεται έμφαση στο τρίπτυχο «Παιδεία-Νεολαία-Πολιτισμός», με τη διοργάνωση job fair, college placement, internships, όπου προσκαλούνται όλες οι επιχειρήσεις και φορείς, είτε συμμετέχουν σαν εκθέτες είτε όχι, να συνδράμουν στην καινοτομία αυτή.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί Συμπόσιο με θέματα που αφορούν στις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης των Οικονομικών Αγορών, της Διεθνοποίησης της Εκπαίδευσης, ενώ ξεχωριστό θέμα θα είναι και η Μεσογειακή Διατροφή (με γευσιγνωσίες Ελληνικών προϊόντων), με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από Ελλάδα και Αμερική.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν πολλοί εκπρόσωποι του Ομογενειακού, Αμερικανικού και Ελληνικού Τύπου. Οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση διαρκούν πέντε ημέρες, από 2 Απριλίου μέχρι και 6 Απριλίου. Ξεκινούν από τη Νέα Υόρκη, συνεχίζονται στη Φιλαδέλφεια, στο Atlantic City και Βαλτιμόρη-Ουάσιγκτον και αποτελούν θεσμό για την επιχειρηματική ομογένεια.
-
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com . -

Δεν υπάρχουν σχόλια: