Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

"Ολική ανατροπή στις δημοσκοπήσεις!"

Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2009


"Ολική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue, για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ. Ο συσχετισμός των δυνάμεων φαίνεται πως αλλάζει καθώς η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 2% από -5% του ΠΑΣΟΚ. Είναι σαφές πως ο ενθουσιασμός που επικράτησε στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου ύστερα από τις εξαγγελίες για την τετράμηνη μείωση του ειδικού...
τέλους ταξινόμησης στα Ι.Χ. αλλά και την συγκρότηση της DELTA Force του Κολωνακίου, που έχει ήδη οχυρωθεί στα cafe της Βαλαωρίτου υπερασπιζόμενη τα ιερά και τα όσια της αστικής τάξης, οδήγησε στην δημοσκοπική ανατροπή και στην αποφασιστική στήριξη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος αποκτά δυναμική όμοια με αυτήν του καλοκαιριού του 2008. Παράλληλα, οι επανειλλημένες δηλώσεις του πρωθυπουργού "Αφήστε με να φύγω, δεν μπορώ άλλο", "Θέλω την μαμά μου", "Δεν θέλω να πάω σχολείο σήμερα", συσπειρώνουν την συντηρητική παράταξη αλλά και ένα μεγάλο μέρος του "μεσαίου χώρου", υπό τον φόβο της επιστροφής ενός γόνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Επίσης ένα μέρος των ψηφοφόρων, εκφράζει μια τιμωρητική διάθεση απέναντι στον πρωθυπουργό για αυτό και δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν για να "πεθάνει από την κούραση".
Πέρα απο την ανατροπή στην κορυφή όμως, επίσης θεαματικό είναι το εύρημα, πως εάν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, θα προέκυπτε επτακομματική βουλή! Το νέο ριζοσπαστικό κόμμα "δράση" του κ.Μάνου και του κ. Κοντογιαννόπουλου, ταράζει τα νερά με τις προχωρημένες ιδέες των ιδρυτών του και κερδίζει τους αναποφάσιστους που του δίνουν ένα ποσοστό της τάξης του 5%! Είναι σαφές πως η κοινή γνώμη επιβραβεύει την ανανέωση στην πολιτική ζωή της χώρας."
http://ideodoxeio.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκιο οι πασόκοι για τον παυλίδη, είναι ξεφτίλα η κατάσταση.
Κοτζάμ υπουργός και να καταδέχεται μίζα 100 ψωροχιλιάρικα, δηλάδή ούτε 35 εκατ. δρχ.
Ο Αντρέας μίζες έως και 500 εκατ. δρχ δεν τίς θεωρούσε κάν μίζες, απλά δωράκια στον εαυτό μας τα ονόμαζε.
Πάνω από τα 500 εκατ. οι υπουργοί έπρεπε να ενημερώνουν και το κόμμα για να μοιράζεται η δουλειά σε περισσότερους ενδιαφερόμενους.
Χάλασε ο κόσμος!
Ακόμη και οι μίζες ξεφτιλίστηκαν επί ΝΔ.
Εκλογές τώρα.