Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Τελευταία γενέθλια της ΝΔ στην κυβέρνηση;


Σαν σήμερα, 7 Μαρτίου 2004, η Νέα Δημοκρατία ερχόταν πανηγυρικά στην κυβέρνηση και ο κ. Κώστας Καραμανλής γινόταν πρωθυπουργός, υποσχόμενος επανίδρυση του κράτους και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Μια επέτειο που ούτε καν να τη θυμούνται δεν επιθυμούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης.

Τα γκάλοπ, παρά τη στήριξη που επιχειρούν τα διαπλεκόμενα να προσφέρουν στον κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνουν πως το « πουλάκι» έχει πετάξει για τους γαλάζιους και η πρώτη θέση δεν είναι καν διεκδικήσιμη, ενώ η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα και με πολιτικούς επιστήμονες , όπως ο Χριστόφορος Βερναδάκης της VPRC, είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν έχει κανένα σχέδιο για την κρίση και εμφανίζεται πλέον ως σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων, κλαίγοντας με…μαύρο δάκρυ- πιο πολύ κι από τον Τράγκα. Και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Γ. Σουφλιά και τον Γ. Λούλη που του λένε να διεκτραγωδεί την κατάσταση για να φοβηθεί ο κόσμος.

Κανένας, μα κανένας δείκτης στην οικονομία ή στην κοινωνία δεν είναι καλύτερος από το 2004- και αυτό πριν έρθει καν η κρίση.

Ο πρωθυπουργός μιλάει για συναίνεση, προωθώντας την πόλωση, επειδή ακριβώς βρίσκεται ενώπιον της λήψης αποφάσεων για σκληρά μέτρα.

Το ερώτημα λοιπόν σήμερα είναι αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να γιορτάσει γενέθλια στην εξουσία και το 2010.

Η απάντηση μας είναι όχι. Επειδή ακόμα κι αν ο κ. Καραμανλής αποφασίσει να μην κάνει πρόωρες εκλογές ( που δεν το βλέπουμε), το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έχουμε κάλπες.

Τελευταία γενέθλια λοιπόν; Εσείς τι λέτε;

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: