Τα κατάφερε και πάλι‏... Γράφει ο Σπύρος ΧατζάραςΤα κατάφερε και πάλι! Υπεράσπισε το «εθνικό συμφέρον», παρά τα δύο καρπούζια που κρατούσε στη μασχάλη. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος», ακολούθησε την αρχαία συμβουλή, «Λάθε βιώσας», και έμεινε σιωπηλός. Δεν ανακατεύτηκε στους καβγάδες των άλλων. «Οι κυβερνήσεις» , είπε, «δεν μπορούν να αγνοούν τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης», και γι' αυτό τους παρακάλεσε να δώσουν κάτι, στον Πειναλέοντα και την Ανεργίτσα που είχαν μείνει έξω από το Barleymont.
Ζήτησε αποφυγή του προστατευτισμού, την προώθηση και την αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως ζήτησε να ενισχυθούν ειδικοί τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η αυτοκινητοβιομηχανία αλλά με τρόπο ώστε να μην πληγεί μακροπρόθεσμα η ανταγωνιστικότητα. Είπε ναι σε όλα και σε όλους. Και στον Νικολά και στην Αγγέλα.
Οι άλλοι, που παριστάναν τον «καμπόσο», συμφώνησαν τελικά, να κάνουν ότι...
τους λένε οι τραπεζίτες, και δεσμεύτηκαν για «συντονισμένη» δράση εντός του πλαισίου της Ε.Ε. Το ίδιο είχε αποφασίσει και αυτός. Να μείνει εντός του «πλαισίου» . Πριν τους άλλους μάλιστα . «Κανένα πρόβλημα για την εξυπηρέτηση του χρέους», διαβεβαίωσε τους τραπεζίτες, που περιμένουν τους τόκους για να κλείσουν τα βιβλία τους.
Πριν από την έναρξη της Συνόδου είχε συναντήσεις με τον Μπαρόζο και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup, και τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα για την περιστολή των δαπανών του δημοσίου.
Πίσω στην Αθήνα, όλοι σχεδόν απέρριψαν το σχέδιο ….Ψωροκώσταινα.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιστρέφει από τις Βρυξέλλες «όπως έφυγε, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Ανίκανος να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο «Συνασπισμός» , «κατάντησε την Ελλάδα να επαιτεί, αντί να απαιτεί» τόνισε ο ΛΑΟΣ. Η Αλέκα δεν ασχολήθηκε. Άλλωστε στον Περισσό, γιορτάζουν, μαζί με την Καθαρά Δευτέρα, την επέτειο της 3ης Διεθνούς.
Για όσους δεν το κατάλαβαν μετά τους ανεύθυνους τώρα θα έχουμε τους ασυντόνιστους. Συντονισμός κύριοι. Συντονισμός. Για να σωθούν οι Τράπεζες.(και οι τραπεζίτες που ζουν από τους τόκους). Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...