Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Γάμος στη φυλακή του Σάββα Ξηρού


Οι φυλακές Κορυδαλλού επανέρχονται στο προσκήνιο, αυτή τη φορά για το γάμο του Σάββα Ξηρού με την Ισπανίδα σύντροφό του Αλίθια Ρομέρο (φωτό στη μέση). Η τελετή έγινε στο εκκλησάκι των φυλακών από τον πατέρα του Σάββα Ξηρού, ιερέα Τριαντάφυλλο, μαζί με τον κληρικό των φυλακών και παρουσία 13 συγγενών και φίλων, που καταγγέλλουν, ότι οι αρμόδιοι εξάντλησαν κάθε όριο αυστηρότητας. Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι απαντούν, ότι εφαρμόστηκε κατά γράμμα ο κανονισμός.

Ο γάμος διήρκεσε μία ώρα και έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Εκτός απ’ το ζευγάρι και τους δύο κουμπάρους παραβρέθηκαν μόνο τα αδέλφια του Σάββα Ξηρού. Βγαίνοντας απ’ τις φύλακες ένας απ’ τους κουμπάρους, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καράμπελας, κατήγγειλε μια σειρά από απαγορεύσεις στο γάμο. Μόνο στα δύο φυλακισμένα αδέλφια του Σάββα, τον Χριστόδουλο και τον Βασίλη, επετράπη η παρουσία στο γάμο, όχι όμως και στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και τη σύζυγο του Αγγελική Σωτηροπούλου, που είναι στενοί φίλοι με το ζευγάρι και τους οποίους είχε παντρέψει η Αλίθια στον πολιτικό τους γάμο λίγο καιρό μετά τις συλλήψεις. Ακόμη κατήγγειλε, ότι οι υπεύθυνοι τους απαγόρεψαν να ρίξουν ρύζι και κουφέτα στους νεόνυμφους.

Η υγειά του Σάββα Ξηρού έχει κλονισθεί επικίνδυνα και ίσως ήταν ο λόγος, που αποφάσισε να παντρευτεί με την επί 20 χρόνια σύντροφο του Αλίθια. Και μπορεί μέσα τα μέτρα να ήταν δρακόντεια, ώστε να απαγορεύονται οι καλεσμένοι και το ρύζι μέσα στην εκκλησία, έξω απο τις φύλακες η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Η αστυνομική παρουσία ήταν υποτονική και οι φρουροί των φυλακών μέσα στις σκοπιές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: