Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Κλειστή Φυλακή Πατρών - Ανακοίνωση


Και αφού έγιναν όλα τα τραγελαφικά μάθετε και τα των Πατρών, (τηλ. 2610 647254, 2610 647253 της Κλειστής Φυλακής Πατρών)

η Τοπική Διεύθυνση της Φυλακής Πατρών (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) τοποθέτησε στα μεροκάματα τον αδελφό του Παλαιοκώστα (τον Νίκο Παλαιοκώστα) και συγκεκριμένα στο συνεργείο-μηχανουργείο της Φυλακής, με αποτέλεσμα να κινείται σε όλους τους χώρους της Φυλακής και να έχει πρόσβαση σε σιδηρικά και εργαλεία.

Την επόμενη μέρα της εναέριας απόφρασης απο τον Κορυδαλλό, ο ένας απο τους 2 Αρχιφύλακες της Πάτρας (αυτός πρόλαβε) πήρε άδεια απο τον Διευθυντή και μαζί με τον γιό του (και αυτός σωφρονιστικός υπάλληλος) και πήγαν στη Μονή Βατοπεδίου μέχρι να "ηρεμήσουν" τα πράγματα.Αλλά και ο Διευθυντής της Φυλακής Πατρών «πήρε αναρρωτική άδεια» από τον εαυτό του, όπως ακριβώς είχε κάνει και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην αλλαγή του χρόνου.

Τότε και ενώ είχε δοθεί η πληροφορία από την Αστυνομία ότι θα γίνουν επεισόδια από αντιεξουσιαστές. Περίπου 100 αντιεξουσιαστές μαζεύτηκαν έξω από την φυλακή πετώντας φωτοβολίδες, βεγγαλικά και με ντουντούκες φώναζαν συνθήματα. Ο κίνδυνος για πυρκαγιά φυσικά ήταν μεγάλος.

ΑΥΤΟΣ που η Πολιτεία έβαλε ως υπεύθυνο για τις ζωές τόσων κρατουμένων γιόρταζε την Πρωτοχρονιά μακριά απο την υπηρεσία (αποδεικνύεται και από το βιβλίο υπηρεσίας).

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι εδώ και 4 μήνες δουλεύουν νύκτα χωρίς ρεπό και δεν πληρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: