Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Σε απόσταση αναπνοής από την Επίσημη Έναρξη του «Βροντινού Καρναβαλιού».



 Σε απόσταση αναπνοής από την Επίσημη Έναρξη του «Βροντινού Καρναβαλιού».

Με το Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 6 το απόγευμα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 27ου Βροντινού Καρναβαλιού για να κορυφωθούν την Κυριακή 1 Μαρτίου με την Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού στις 3 το μεσημέρι, όπου θα σατιριστεί η επικαιρότητα προσφέροντας άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους με θέματα όπως: «Δελτίο καιρού από την Πετρούλα», «η εφορία στο Μαντρί» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βροντούς, «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ στα επτά θαύματα της φύσης» από το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας, «Διόδια (κάλιο με αεροπλάνο παρά με Ι.Χ.)» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βροντούς, «Το φράγμα της Μόρνας (Ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος για το νερό άρχισε)» ενώ θα πραγματοποιηθεί Παραδοσιακός Γάμος από το ΚΑΠΗ της Βροντούς και θα ακολουθήσουν άλλα 30 θέματα της γενικότερης επικαιρότητας.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το ίδιο βράδυ στις 10 με το κάψιμο του Φανού στο Δίον για να ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου με τα Κούλουμα στον Όλυμπο στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας από τις 11 το πρωί με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια και το Πέταγμα του Αερόστατου στην πλατεία του Δίου στις 6 το απόγευμα.
Τα πάντα είναι έτοιμα και οι αποκριάτικες νότες άρχισαν να παρασύρουν στο ρυθμό τους τη Βροντού και την Πιερία. Με αποκριάτικη διάθεση, με πολύ κέφι και μεράκι και με σύσσωμη την παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων και των κατοίκων του Δήμου Δίου θα κυριαρχήσει το κέφι, η ζωντάνια και η παράδοση.
Ο Δήμος Δίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βροντού και στο Δίον. Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις χαράς, κεφιού και κάθε ηλικίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: