Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Θέμα αμοιβών στελεχών του Δημοσίου εγείρει το ΠΑΣΟΚ


Θέμα αμοιβών στελεχών του Δημοσίου εγείρει το ΠΑΣΟΚ

Του Κωνσταντινου Zουλα

Να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση τους μισθούς των «blue boys», όπως παρέφρασε τα «golden boys», αξίωσε χθες από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπαινισσόμενος ότι όλα τα επιτελικά στελέχη στον δημόσιο τομέα έχουν προσληφθεί και πληρώνονται με... γαλάζια κριτήρια. «Δεν υπάρχουν golden boys στο Δημόσιο, υπάρχουν μόνον blue boys» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα «πλήρης κατάλογος με τη μισθοδοσία όχι μόνο των διευθυντών και των προέδρων, αλλά όλων των ανωτάτων στελεχών των δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών, για να φανεί πόσο θα περικόψουν την κρατική σπατάλη οι μειώσεις που εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής». «Μόνον έτσι θα υπάρχει έστω και ελάχιστο ίχνος αξιοπιστίας, σε αυτά που είπε» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε ότι τα στελέχη αυτά είναι «σίγουρα εκατοντάδες, ίσως και να πλησιάζουν τα χίλια πρόσωπα, αν διατρέξει κανείς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αν δεν τα κατονομάσει η Ν.Δ. θα το πράξει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο «να στοιχειοθετηθούν και ποινικά αδικήματα» για τη σημερινή οικονομική διαχείριση και τις «σκανδαλώδεις αμοιβές», όπως τις χαρακτήρισε. «Σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπάρχουν ούτε blue, ούτε green, ούτε golden boys, αλλά στελέχη που θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, θα αμείβονται με μισθούς που θεωρεί λογικούς ο Ελληνας πολίτης και θα αξιολογούνται για το έργο τους» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί με αυτόν τον τρόπο χθες στη Ν.Δ. ουδόλως τυχαία έγινε. Πληροφορίες θέλουν τη Χαρ. Τρικούπη να έχει συγκεντρώσει και να προωθεί με ερώτηση στη Βουλή πλήρη στοιχεία για τους μισθούς αρκετών προέδρων Οργανισμών και στελεχών που μετέχουν στα Δ.Σ. και τα οποία -κατά δήλωση βουλευτού του ΠΑΣΟΚ- «θα εξοργίσουν όχι μόνον τους πολίτες, αλλά ακόμη και επιτυχημένους επιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: