Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Τι απαντά ο Γ. Σταθάκης για το «πόθεν έσχες»


«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με ..
συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες»της Βουλής για τη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου. 
 «Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς», προσθέτει ο κ. Σταθάκης. 
 Σημειώνει δε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη σε ό,τι αφορά τα δικά του ακίνητα. «Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014», συμπληρώνει ο υπουργός Οικονομίας. 
  Πλήρη έλεγχο για τον Γ. Σταθάκη αποφάσισε η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες»  
 Συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ούτε με την συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» αποφάσισε να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος, ακόμη και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Σταθάκη. 
 «Ουδέν σχόλιον. Ας προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες», ήταν η αντίδραση από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομίας, ενώ κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή ότι «δεν υπάρχει πολιτικό θέμα. Ο έλεγχος είναι θεμιτός». 
 Όσον αφορά τον κ. Σταθάκη διαπιστώθηκε ότι εκτός από το 1 εκατ. ευρώ που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες για την οικονομική χρήση του 2011 (και για το οποίο κατέθεσε αυτοβούλως συμπληρωματική δήλωση), υπήρχαν συμμετοχές σε ακίνητα καθώς και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί. 
 Παράλληλα κατά προτεραιότητα συνεχίζεται ο έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ενώ απαλλάχθηκε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελήνων Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση της εταιρείας στην Κύπρο με την οποία είχε οικονομική συνεργασία. 
 Η Επιτροπή παρέπεμψε στον εισαγγελέα 11 υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες γιατί αρνήθηκαν να παράσχουν διευκρινίσεις για τις προβληματικές δηλώσεις τους αν και εκλήθησαν. Κανείς από τους 11 δεν είναι σήμερα βουλευτής. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι υπάρχουν οκτώυπόχρεοι οι οποίοι δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις πόθεν έσχες. 
  newsroom naftemporiki.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: