Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει ο Σταθάκης ότι είναι ο υπουργός του 1 εκατ. ευρώ

..

Αμηχανία στο Μαξίμου και την κυβέρνηση
Δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει ο Σταθάκης ότι είναι ο υπουργός του 1 εκατ. ευρώ

«Σε μία εβδομάδα το θέμα θα έχει τελειώσει» δηλώνει στο protothema.gr  και παραπέμπει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες - Βούτσης: Όταν τελειώσουν αυτά θα δείτε όταν δεν έχουν σχέση με τις τηλεδίκες

Να «δραπετεύσει» μέσω της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής επιδιώκει ο υπουργός που φαίνεται να μην έχει  δηλώσει ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ στο «πόθεν έσχες», με τις συγκλίνουσες πληροφορίες να δείχνουν το πρόσωπο του κ. Γιώργου Σταθάκη. 

Το ζήτημα έχει προκαλέσει σύγχυση στο Μαξίμου, αλλά και αμηχανία σε  στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης, τα οποία τηρούν «σιγή ιχθύος» για την υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες των δύο υπουργών, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης τους καλούν να δώσουν εξηγήσεις. 

Το θέμα αναδείχθηκε λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και προμηνύεται ένα «καυτό» διήμερο στην Ολομέλεια, καθώς οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές έχουν σκοπό να αναδείξουν το ζήτημα. 

Εντύπωση προκαλεί γιατί ο υπουργός, αν και είχε την ευκαιρία να διαψεύσει τις παραπάνω φήμες και να «καθαρίσει» τις όποιες υποψίες αφορούν το πρόσωπό του, προτίμησε να σιωπήσει και να παραπέμψει την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα Πόθεν Έσχες, η οποία θα συνεδριάσει  τις επόμενες ημέρες, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, επικαλούμενος μάλιστα το νόμο, που του απαγορεύει να προβεί σε οποιαδήποτε σχετική δήλωση πριν τον σχετικό έλεγχο.

Οι πληροφορίες δείχνουν κορυφαίο υπουργό να έχει πρόβλημα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» -στην οποία τα πολιτικά πρόσωπα δηλώνουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μετοχές που κατέχουν. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φέρεται να μετέβη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και να προχώρησε οικειοθελώς σε συμπληρωματική δήλωση ώστε να τακτοποιήσει το «κενό» περίπου ενός εκατ.ευρώ στη δήλωσή του, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσε ποσό σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με συγγενικό του πρόσωπο. 

Λόγω της εμπλοκής του ονόματός του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, το τελευταίο διήμερο, φέρεται να είχε συνεχείς επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, η εσπευσμένη μετάβαση του στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης «φούντωσε» τις φήμες για παραίτηση, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπη η  σύσκεψη  υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Ζαλοκώστα για να μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού. 

Σε συνομιλία που είχε το protothema.gr με τον κ. Σταθάκη δεν θέλησε να προβεί ούτε σε διάψευση, ούτε σε επιβεβαίωση των πληροφοριών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε μία εβδομάδα το θέμα θα έχει τελειώσει, παραπέμποντας το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου και θα λάμψει η αλήθεια, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο υπουργός, παρά τις ερωτήσεις, δεν διευκρίνισε αν η αλήθεια στην οποία κάνει αναφορά σχετίζεται με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ή με το ποσό ή  με το πρόσωπο. Αρνήθηκε δε ότι η μετάβασή του στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σχέση με την υπόθεση, δείχνοντας να απορεί μάλιστα με την ερώτηση. Υποστήριξε ότι συζητήθηκαν θέματα του υπουργείου του, ενόψει των διαβουλεύσεων που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Στη συνέχεια,  μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, διατήρησε την ίδια στάση και πάλι δεν διέψευσε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο που ερευνάται. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν πρόκειται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί. 

«Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα τι ισχύει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν είναι εκείνος που εμπλέκεται στο θέμα του ενός εκατ.ευρώ. Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει ο έλεγχος, συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατά τη συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδωσε απάντηση για την υπόθεση των «καυτών» φακέλων με τα πόθεν έσχες δύο υπουργών. Στην ερώτηση για το τι θα πράξει η Βουλή  είπε: «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά, όταν τελειώσουν και πώς δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεδίκες».
PROTOTHEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: