Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Every Day Paok: Σπάρτακ Τρνάβα - ΠΑΟΚ 1-1 . O KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ


Bρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι-ανέκδοτο, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες με κάθε τρόπο, αλλά κόντρα σε διαιτησία και αστοχία ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ (1-1) που του έδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League! Ζητούμενο οι μεταγραφικές κινήσεις πλέον. Κόκκινη στο 67΄ο Σκόνδρας. ......


Μια παλικαρίσια πρόκριση για τα play offs του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ μέσα στην Σλοβακία. Με χρυσό γκολ του Δημήτρη Κωνσταντινίδη στο 47ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν το παρών τους στην κλήρωση της Παρασκευής (7/8). Ο Δικέφαλος που έπαιξε με 11αδα ανάγκης ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες. Από το 67' έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα. Ο ΠΑΟΚ εκτός από το σκληρό παιχνίδι των Σλοβάκων είχαν να αντιμετωπίσουν και μια εχθρική διαιτησία από τον Γερμανό Βέλτς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι του Σάμπο στο 35ο λεπτο

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ιγκορ Τούντορ με τον Όλσεν να είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κόστα και Σκόνδρας. Αμυντικά χαφ οι Κάτσε και Τζιόλης. Στις πτέρυγες οι Μυστακίδης και Κοροβέσης, στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3 και με τους Καμενάρ, Νίκολιτς, Μπορτέλ, Γκρέσακ, Τοτ, Κασάντο, Σάμπο, Γιανέτσκα, Μίκοβιτς, Βόιτους, Χαλιλοβιτς.

Είχαν αντίδοτο στην πίεση

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς βάζοντας πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που όμως είχε τις λύσεις. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ψυχραιμία, ενώ είχαν σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην κινδυνέψουν παρότι οι Σλοβάκοι προσπάθησαν από στημένες μπάλες να φτάσουν στα καρέ του Όλσεν. Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνο για να έρθει η ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο. Στην αρχή με τις φαρμακερές αντεπιθέσεις και στην συνέχεια με οργανωμένες επιθέσεις.

Αυτά δεν χάνονται

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα δεκάλεπτο φαρμακερό όμως δεν ήταν αποτελεσματικός. Στο 11ο λεπτό ο Πέλκας έβγαλε μια εκπληκτική ασίστ στον Μακ με τον Σλοβάκο να περνάει και τον τερματοφύλακα, όμως άνοιξε περισσότερο την μπάλα με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά τον διχτύων της εστίας του Κάμεναρ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάτσε από το ύψος του πέναλτι κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στο τερματοφύλακα της Σπαρτάκ.

Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι

Οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα, καθώς το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο οδήγησε τους γηπεδούχους σε ρόλο κομπάρσου. Οι ποδοσφαιριστές της Σπαρτάκ προτίμησαν με σκληρό παιχνίδι να σταματήσουν την πίεση του Δικεφάλου. Ο Γερμανός διαιτητής έδωσε κάποιες κίτρινες, όμως σε γενικές γραμμές άφησε ατιμώρητα αρκετά χτυπήματα των παικτών της Σπαρτάκ. Στο 29' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Πέλκα να περνάει τους πάντες από αριστερά, όμως το πόδι του Μπόρτελ, αλλοίωσε την ταχύτητα από το σουτ του νεαρού μέσου με τον Καμενάρ να την μπλοκάρει.

Ανύπαρκτο πέναλτι από τον Γερμανό

Σε αντίθεση με την εξέλιξη του αγώνα οι σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ με μια απίστευτη φάση που είδε μόνο ο πρώτος βοηθός. Στο 33ο λεπτό ο Ολσεν ελέγχει την μπάλα, με τον Σάμπο να τρέχει προς τα πάνω του. Ο Σουηδός μπλοκάρει την μπάλα και για να μην πέσει πάνω του ο μέσος της Σπαρτάκ σήκωσε το γόνατό του. Ο Βέλτς ύστερα από υπόδειξη του βοηθού του δείχνει την άσπρη βούλα, με τους Θεσσαλονικείς να μην μπορούν να πιστέψουν την απόφαση του διαιτητή. Μετά από ένα δίλεπτο όπου είχαμε έντονες διαμαρτυρίες ο Σάμπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το γκολ δεν αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους. Ο Τούντορ που ζητούσε διαρκώς πίεση είδε την ομάδα του να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία. Στο 38' μετά από γύρισμα του Μακ ο Μπόρτελ θέλοντας να την διώξει την έστειλε προς την εστία με τον Κάμεναρ ν' αποκρούει, με την μπάλα να έχει περάσει τη γραμμή. Στην συνέχεια της φάσης ο Πέλκας έπιασε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να βρίσκει πάνω στον πεσμένο Μυστακίδη την στιγμή που ο Καμενάρ ήταν εξουδετερωμένος
Ισοφάρισε με Κωνσταντινίδη

Αν κάτι διακρίνει τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν είναι ότι διαθέτει ψυχολογία ακόμα κι αν είναι πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης στο 47ο λεπτό. Μετά από ωραία προσπάθεια του Κοροβέση η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Κωνσταντινίδη να ισοφαρίζει το σκορ με κεφαλιά. Αυτό ήταν το πρώτο του νεαρού δεξιοπόδαρου αμυντικού με τον ΠΑΟΚ μετά από 39 αγώνες.

Οι "ασπρόμαυροι" που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ κατάφεραν να χάσουν πολύ μεγάλες φάσεις. Στο 54' ο Πέλκας έβγαλε τετ α τετ τον Μακ με τον Κάμεναρ με τον διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ, να στέλνει την μπάλα πάνω του. Δύο λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς βγήκαν στην κόντρα επίθεση με τον Τζίολη να βγάζει σε θέση για γκολ τον Πέλκα, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Η αποβολή Σκόνδρα

Στο 67ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας. Ο Γερμανός διαιτητής κατάφερε να δει μέσα από έναν όμιλο παικτών πως ο αμυντικός του Δικεφάλου έριξε αγκωνιά σε παίκτης της Σπαρτάκ. Όσες φορές κι αν είδαμε το βίντεο δεν φαίνεται πουθενά να υπάρχει χτύπημα εκτός φάσης του Σκόνδρα. Μάλλον ο παίκτης της Σπαρτάκ κέρδισε με θεατρινισμούς την αποβολή του. Ο Ίγκορ Τούντορ αποφάσισε να θυσιάσει τον Κουλούρη που μπήκε στο 57' στο παιχνίδι περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Πούγγουρα.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ που θα τους έβαζαν και πάλι στο παιχνίδι. Την πιο μεγάλη τους ευκαιρία την έχασαν στο 73' , με τον Κοροβέση να διώχνει μπροστά από τον Ολσεν το πλασέ του Μίκοβιτς.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης έκανε μια μεγάλη εμφάνιση στην Σλοβακία, ενώ πέτυχε και το γκολ που έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός αμυντικός που προερχόταν από ένα τραυματισμό κάλυψε επάξια την απουσία του Στέλιου Κίτσιου. 

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ρόμπερτ Μακ τρεις φορές βρέθηκε σε θέση για γκολ και τις τρεις φορές κατάφερε να τις χάσει. Πλέον έχει γίνει συνήθεια για τον Μακ να μην μπορεί να βρει δίχτυα κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς που έχουν ξεμείνει από γκολτζήδες. 

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ίγκορ Τούντορ κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα ανταγωνιστική με πολλά τρεξίματα, πίεση, αλλά και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Ο Κροάτης τεχνικός είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής.  

Η ΓΚΑΦΑ: Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν με το σκληρό παιχνίδι να εκνευρίσουν τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μπορεί να το κατάφεραν σε ένα ποσοστό, όμως αυτό δεν ήταν ικανό να τους δώσει την πρόκριση. Καθώς έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που έστησαν στους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. 

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:  Ο Βελτς κάλλιστα μπορεί αν συγκριθεί με τον διαιτητή της Τούμπας, για το ποιος έκανε τα περισσότερα λάθη. Ο Γερμανός ρέφερι επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ μόνο αυτός είδε την κόκκινη κάρτα στον Σκόνδρα. Όσον αφορά το πέναλτι της Σπαρτάκ δέχθηκε την απόφαση του βοηθού του παρότι ήταν κοντά στην φάση και είχε εικόνα 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων. Από τους Σλοβάκους που ξεχώρισε μόνο ο Σάμπο ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος χρειάζεται επειγόντως μεταγραφές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Γι' αυτές φαίνεται πως παλεύει ο Φράνκ Άρνεσεν καθώς μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν άλλοι δύο-τρεις ποδοσφαιριστές.   

Σπάρτακ Τρνάβα (Γ. Γιάραμπεκ): Καμενάρ, Νίκολιτς, Μπορτέλ, Γκρέσακ, Τοτ, Κασάντο (Μπάεζ 79'), Σάμπο, Γιανέτσκα, Μίκοβιτς, Βόιτους (Χάρμπα 62'), Χαλιλοβιτς (Μίκινιτς 79')

ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Όλσεν, Σκόνδρας, Κόστα, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλας, Τζιόλης. Μακ, Κάτσε (Σαββίδης 81'), Μυστακίδης (Κουλούρης 57', Πούγγουρας 69'), Κοροβέσης, Πέλκας

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: