Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αλ. Τσίπρας: Επώδυνη επιλογή ευθύνης η συμφωνία

«Δεν μετανιώνω που διάλεξα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου» είπε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας  υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε..
κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι  εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία αυτή ηταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή.
Ευ. Μεϊμαράκης: Το πρώτη φορά αριστερά σύντομα θα γίνει τελευταία φορά αριστερά 14/08 08:48
Φώφη Γεννηματά: Το copyright του μνημονίου ανήκει στους κ. Τσίπρα και Καμμένο 14/08 07:14
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν θα υπερασπιστώ άλλο τον Πρωθυπουργό 14/08 08:18
«Επώδυνη επιλογής ευθύνης» χαρακτήρισε την υπό έγκριση συμφωνία με τους δανειστές ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στον Ολομέλεια της Βουλής.
«Μπροστά στο τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πήραμε την ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα, αντί να επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε. Δεν μετανιώνω, ούτε που πάλεψα όσο κανείς, προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε μετανιώνω που διάλεξα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου», ανέφερε.
Επανέλαβε ακόμη ότι η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι  εφόσον οι μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία αυτή ηταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή».
«Το πραγματικό δίλημμα που μας τέθηκε ήταν μνημονιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή», πρόσθεσε, ενώ τόνισε με νόημα ότι «εναλλακτική λύση δεν είναι να καταγγέλλουμε το χρέος».
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: