Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ "ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ" ....ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣ ΣΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.. ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ.... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ (του Δημήτρη Καλαιτζή)


..
Η Ελλάδα τρέχει να δανειστεί για να επιβιώσει, επιβάλλοντας στα φτωχά στρώματα να πληρώσει βαρύ τίμημα και τα κάθε μορφής λαμόγια χαίρονται, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει πάνω απο 300 δίς στο εξωτερικό, ποσά που δέν έχει ελέγξει κανείς, άν είναι προϊόν παράνομων ενεργειών, άν είναι απο μίζες, άν είναι δικαιολογημένα και άν έχουν φορολογηθεί.Τα ποσά αυτά έφυγαν με εμβάσματα την περίοδο 200-2009.
Ο Γρήγορης Νιώτης και 27 βουλευτές  το 2012, με πρότασή τους είχαν ζητήσει τον έλεγχο αυτών των εμβασμάτων, πρόταση που απέρριψε ο Β. Βενιζέλος. Αντί ελέγχου ο πολύς Βαγγέλης Βενιζέλος εισηγήθηκε και ψηφίστηκε ο νόμος 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια από το 2000 μέχρι το 2008 .Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου, υπήρξαν  αμιδρές αντιδράσεις.Ο Μιχάλης Καρχιμάκης την περίοδο  συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είχε κατ΄ επανάληψη ζητήσει να ακυρωθεί ο Νόμος αυτός περί αμνήστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια, από εμβάσματα του εξωτερικού.
Με όλα αυτά και ίσως άλλα που δέν είναι γνωστά, είναι κατανοητό, γιατί ο Ελληνας σιχάθηκε το παλιό πολιτικό σύστημα, αφού εκπέμπει δυσωσμία και μπόχα.
Τελευταία είδαν το φώς τηςε δημοσιότητας δημοσιεύματα, που φέρουν την κυβέρνηση να κρατά επτασφράγιστο μυστικό ή  ώς άσσο στο μανίκι της, την πρόθεσή της να ελέγξει τα παραπάνω εμβάσματα.
Αν αυτό αληθεύει θα περιμένουμε να γίνει πράξη, είτε πετύχει συμφωνία είτε όχι.Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να δείξει ότι δέν ενωματώνεται στο σύστημα, να ελέγξει τα ποσά και να επιβάλλει ότι προβλέπει ο νόμος, αφού  επιβάλλεται να καταργήσει το νομο 4174/26-7-2013, που κάλυψε φοροδιαφεύγοντες κλπ λαμόγια..

Δεν υπάρχουν σχόλια: