Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Εσωσε μια χαμένη παρτίδα ο ΠΑΟΚ, αφού πέτυχε γκόλ με τον Μάκ με ασίστ του Γιάννη Μυστακίδη



..

Εσωσε μια χαμένη παρτίδα ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ, φανερά ανέτοιμος, κράτησε ζωντανή την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πλέον χρειάζεται ένα γκολ στη ρεβάνς της Τούμπας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:


Στις καθυστερήσεις έμεινε... ζωντανός για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ, καθώς το γκολ του Ρόμπερτ Μακ στο 90΄+1΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της Λοκομοτίβα στο Ζάγκρεμπ, υπό το βλέμμα του προβληματισμένου Ιβάν Σαββίδη.


Ο «Δικέφαλος» βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάζοντας πολλά αμυντικά προβλήματα (στο σύστημα 3-5-2) και εντέλει η επιμονή των παικτών του Ιγκόρ Τούντορ τον κράτησε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα και το γκολ του Σλοβάκου μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό». Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει διαμορφώσει με διαφορετικό τρόπο την πορεία του αγώνα, καθώς στο 6΄ είχε δοκάρι με σουτ του Μακ, στο 15΄ ο Σαλπιγγίδης δεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Πέλκα και δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ενώ στο 21΄ ο Κάτσε βρήκε σε καλή θέση τον Μακ, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Ζελένικα.



Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην πρώτη σοβαρή τους επίθεση άνοιξαν το σκορ! Στο 30΄ ο Κόλαρ εκμεταλλεύτηκε τεράστιο κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας του «Δικεφάλου», μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0.



Οι παίκτες του Τούντορ προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 36΄ έχασαν άλλη μια ευκαιρία όταν ο Κίτσιου βρέθηκε στην περιοχή από εξαιρετική μπαλιά του Πέλκα, αλλά πλάσαρε άουτ. Η ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν από κόρνερ του Κόλαρ οι παίκτες του Τούντορ δεν έδιωξαν, η μπάλα έφτασε στον Αντριάσεβιτς, ο οποίος με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Λοκομοτίβα. Ηταν λογικό στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος» να ανεβάσει την πίεσή του και έτσι έγινε. Στο 55΄ Σαλπιγγίδης και Κίτσιου δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ζελένικα σε μια διπλή ευκαιρία και στο 74΄ ο Κάτσε έκανε απελπιστικό πλασέ αν και ολομόναχος απέναντι στον Κροάτη τερματοφύλακα.



Η Λοκομοτίβα λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ, όταν στο επόμενο λεπτό (75΄) ο Σόβτιτς με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Μπεγκόνια, του οποίου το σουτ στην κίνηση έδιωξε σε κόρνερ ο Ολσεν.



Ο ΠΑΟΚ είχε επιμονή για να μειώσει το σκορ και να διαφοροποιήσει τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς και αυτό του βγήκε σε καλό στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, παρότι η εικόνα του ήταν μέτρια (οι περίπου 400 οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν έντονα διοίκηση, ομάδα και Σαλπιγγίδη). Ο Μυστακίδης που είχε μπει στη θέση του Σαλπιγγίδη βρήκε με πανέξυπνη κάθετη μπαλιά τον Μακ και ο Σλοβάκος δεν αστόχησε, αφού πρώτα πέρασε και τον Ζελένικα, για να κάνει το 2-1, που δίνει ελπίδες πρόκρισης στον «Δικέφαλο».



Ο Ιγκόρ Τούντορ επεσήμανε μετά τον αγώνα: «Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε να δουλέψουμε ακόμη μία εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι λάθος σε τακτικό επίπεδο, αν και πρέπει να βελτιώσουμε και σε αυτόν τον τομέα κάποια πράγματα. Επίσης, ήμασταν πίσω σε φυσική κατάσταση. Δημιουργήσαμε 5-6 κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ. Αυτό είναι το ρόστερ. Ηταν και δικό μου θέμα επιλογής, θα μπορούσα να βάλω πιο νωρίς παιδιά όπως ο Μυστακίδης και ο Χαρίσης, αλλά ήθελα να έχω μέσα και παίκτες με περισσότερη ποιότητα και εμπειρία».



ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρσέλα, Πρένγκα, Σόβτσιτς (90΄+ Τσάπαν), Μπεγκόνια, Μπρούτσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73΄ Μίσιτς), Κόλαρ (65΄ Ντόλεζαλ).
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Σκόνδρας (79΄ Ρατς), Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης (61΄ Μαντούρο), Κάτσε, Μακ, Κίτσιου, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68΄ Μυστακίδης).

ΠΗΓΗ:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: