Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ολάντ: Θέλουμε μία βιώσιμη και συνολική λύση


..

Του Νίκου Μπέλλου   
 Οι βάσεις της συμφωνίας έχουν πλέον τεθεί, απομένει να φτάσουμε σε μια συμφωνία την Τετάρτη στο Εurogroupκαι να επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. 
 «Η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε τις ευθύνες της έκανε τις προτάσεις, γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι μια πρόταση η οποία έτυχε θετικής υποδοχής από τους θεσμούς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «επιδιώκουμε μια συνολική συμφωνία η οποία πέρα από τα δημοσιονομικά μέτρα πάει και στη χρηματοδότηση, αλλάκαι στήριξη της ανάπτυξης». 
 Η Γαλλία έπαιξε ρόλο σ’ αυτήν την εξέλιξη, χαιρετίζω τις προσπάθειες των θεσμών, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης που ανέλαβε και το πολιτικό κόστος των μέτρων, είπε, επισημαίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατόν. Οι βάσεις για μια συμφωνία έχουν συγκεντρωθεί, ανέφερε, προτρέποντας όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία την Τετάρτη στο Εurogroup. 
 Αναφορικά με το χρέος είπε ότι δεν θα επιλυθεί τώρα το θέμα αυτό, αλλά τα οποιαδήποτε μέτρα (επιμήκυνση, επιτόκια) θα εξεταστούν στην επόμενη φάση, τώρα συζητούνται τα δημοσιονομικά μέτρα, η διασφάλιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, η στήριξη της ανάπτυξης στην Ελλάδα, μέσω των κοινοτικών κονδυλίων και του επενδυτικού πακέτου Γιούνκερ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: