Βερολίνο: Με αυτούς τους ρυθμούς πάμε για φθινόπωρο..
Σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών εξέφρασε ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το Mega. «Ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν γίνει. Μόνο το διάστημα λίγο πριν από τη Ρίγα. Με αυτούς τους ρυθμούς πάμε για φθινόπωρο» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
«Εάν η Ελλάδα βιαστεί, τότε μπορεί να έχουμε αποτέλεσμα στις 11 Μαΐου. Διαφορετικά πάμε για τέλος Ιουνίου", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο κλίμα που επικράτησε κατά του Γιάννη Βαρουφάκη στο Eurogroup της Λετονίας είπε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Κύπρου ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν κατά του Ελληνα υπουργού. «Ο κ.Σόιμπλε μίλησε ελάχιστα. Το ίδιο και οι Πορτογάλοι. Ο Βαρουφάκης δέχθηκε μεγάλη επίθεση από τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Ακολούθησαν οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης αλλά και η Μάλτα και η Κύπρος», δήλωσε.
Χαρακτηριστικές της γερμανικής στάσης είναι και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος είπε: «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Γι' αυτό εργαζόμαστε εντατικά. Αλλά είναι σαφές ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας. Εδώ και εβδομάδες περιμένουμε τις προτάσεις της Ελλάδας.
» Είναι απογοητευτικό αλλά κάνουμε υπομονή. Οι προτάσεις της Ελλάδας μέχρι στιγμής δεν έχουν περιεχόμενο δεν έχουν ουσία. Δεν βλέπω να συγκαλείται έκτακτο Eurogroup γιατί όλοι συμφωνούν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσουμε»
Provided by έθνος.gr