Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 - 2015 | Shoot Goal (ΣΟΥΤ ΓΚΟΛ)

..


Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ φέτος απέδειξε (ειδικά στο Β Γύρο) ότι μία ομάδα μπορεί να πορευτεί καλά,  όταν δώσει βάση σε νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Αυτό συνέβη με τον φετινό Πιερικό που τερμάτισε στην κανονική περίοδο με  30 βαθμούς σε 24 αγώνες, 7 νίκες,9 ισοπαλίες,     8 ήττες, με     19 γκόλ υπέρ και 29 κατά.
Χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, μόνο με Έλληνες ποδοσφαιριστές (η μοναδική ομάδα), το 80% από την Πιερία, με μέσο όρο ηλικίας 21 ετών (η πιο νεανική ομάδα), ετοιμάζεται για τους αγώνες των Play out, με πίστη ότι η ομάδα θα καταφέρει να παραμέινει στην football league.
Ένα φλάς μπάκ στο ρόστερ της ομάδος θα μας δώσει την πλήρη εικόνα. Με βασικούς κυρίως στην αμυντική της γραμμή τον τερματοφύλακα Παπατολίκα, τους πλάγιους αμυντικούς Ντοση και Λαμπάκη, σέντερ μπάκ τους Καρτσαμπά και Καλογιαννίδη, κεντρικούς μέσους τους Μπουζούκη, Τσιάρα και Μπαξεβάνο, και επιθετικούς τους Μυστακίδη, Σταματή και Γαννούλη. Από εκεί και πέρα οι αναπληρωματικοί όποτε χρειάστηκε ήταν θετικοί και πρόσφεραν και εκείνοι στην πορεία της ομάδας.
Αν σταθεί κανείς στην απόδοση των ποδοσφαιριστών (όπως προκύπτει και από τα στατιστικά των αθλητικογράφων), η ομάδα στηρίχτηκε στην καλή αμυντική της λειτουργία, με καλή απόδοση του Λαμπάκη, του Ντόση ,του Καλογιαννίδη και ιδιαίτερα του υψηλόσωμου και δυνατού Καρτσαμπά.
Πολύ καλή απόδοση και το μέλλον μπροστά για τον γηγενή 17χρονο Αγγελο Καρατάσο, που όποτε αγωνίστηκε ως αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, έδειξε ότι θα εξελιχθεί σε έναν κεντρικό μέσο υψηλού επιπέδου. Στο κέντρο ο Μπουζούκης
ήταν η αποκάλυψη του φετινού Πιερικού, γηγενής, 21 ετών, δυνατός, σταθερός, με πολλά τρεξίματα, η δύναμη στη ραχοκοκαλιά της ομάδος.
Σε κάθε παιγνίδι ο Τσιάρας έδειχνε να καταπίνει χιλιόμετρα και να βοηθά αμυντικά την ομάδα. Καλή παρουσία και του Μπαξεβάνου.
Στην επίθεση ο Σταματής του δεύτερου γύρου ήταν πολύ καλός, με εμπειρία και ειδικό ρόλο στην κορυφή της επίθεσης.
Το βάρος στην επίθεση της ομάδος φέτος έπεσε σε δύο νέα παιδιά από την Κατερίνη που ανήκουν στον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκαν δανεικοί στον Πιερικό και δεν έλλειψαν από την εντεκάδα της ομάδας τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρησ γιαννούλης
Τον 19χρονο αριστεροπόδαρο Δημήτρη Γαννούλη, που αναστάτωσε τις αντίπαλες άμυνες με τις απρόβλεπτες διεισδύσεις του, δημιούργησε ρήγματα με την ταχύτητά του και μοίρασε αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του.Σ ύμφωνα με την φετινή του απόδοση, οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα λείψει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς.

Αφήνουμε τελευταίο τον πρώτο σκόρερ της ομάδος τον 20χρονο Γιάννη Μυστακίδη, που πέτυχε 5 γκόλ και μοίρασε 5 ασίστ, με συμμετοχή βασικού σε 24 αγώνες της κανονικής περιόδου, και με θετικά σχόλια σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία παρακολούθηση της πορείας των δανεικών του ΠΑΟΚ στον ΠΑΟΚ κατατάσσεται πρώτος στη λίστα για επιστροφή και ένταξη στο ρόστερ της ομάδας για την επόμενη σεζόν.


Δείτε το βίντεο με φάσεις, του πρώτου σκόρερ της ομάδος του Πιερικού Eδω!!!.



Αποτέλεσμα εικόνας για πιερικοσ τυρναβος 2015
Με προπονητή των επιτυχιών στον β γύρο τον Θωμά Γράφα που έδωσε άλλη πνοή και ψυχολογία στους νεαρούς παίκτες της ομάδος.
Υ.Γ Σύμφωνα με πληροφορίες μας σχεδόν σε όλα τα παιγνίδια της ομάδος, στο μικροσκόπιο σκάουτερ ήταν οι νεαροί Γιάννης Μυστακίδης, Δημήτρης Γιαννούλης, Γιώργος Μπουζούκης και Αγγελος Καρατάσος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τσαλικίδης
πηγή:http://soutgoal.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: