Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μαλλιά κουβάρια Κωνσταντοπούλου – Μπακογιάννη και στη μέση ο Μεϊμαράκης video

  ..

Μαλλιά κουβάρια Κωνσταντοπούλου – Μπακογιάννη και στη μέση ο Μεϊμαράκης


Ξέχασε τις ανθοδέσμες και τις αβρότητες και τα έχωσε στην Πρόεδρο της Βουλής
ς
















  •  




Μέχρι και τον Ε. Μεϊμαράκη έβγαλε από τα ρούχα του χθες η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, με την πρότασή της για  αναβολή της συνεδρίασης που θέμα της είχε τη λήψη απόφασης για άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη.
Ο κ. Μεϊμαράκης, ξέχασε και ανθοδέσμες, ξέχασε φιλιά και αβρότητες, που είχαν κάνει αίσθηση όταν ανακοινώθηκε ότι η κα Κωνσταντοπούλου θα ήταν υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, και της τα’ χωσε κανονικά, κοκκινίζοντας από την ένταση.
«Δεν θα σας πως για “κωλοτούμπες”, ή ότι αποδεχθήκατε πίσω και τα μνημόνια και όλα και θέλετε να επιβάλλετε και τον τρόπο συζήτησης στο κοινοβούλιο, Ή θα μας επιτρέπετε να μιλάμε και να λέμε την άποψη μας στο κοινοβούλιο, ή αλλιώς κλείστε το. Το σώμα είναι κυρίαρχο όχι ο πρόεδρος», φώναζε έξαλλος μέσα στην Ολομέλεια ο πρώην πρόεδρος της Βουλής για να του απαντήσει η Ζ. Κωνσταντοπούλου:
«Πόσο θα ευχόμουν να τα είχαμε ζήσει αυτά σε όλη την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και στη Βουλή που είναι πάντα τόπος αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαλόγου».
Έντονη ήταν η αντίδρασή της και όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, την κατηγόρησε για ατόπημα, εγγράφοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ημερήσια διάταξη, χωρίς να έχει ανακοινωθεί το όνομα.
«Όταν σας είπα ότι δεν γνωρίζω το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας μου είπατε αν ανακοινωθεί το όνομα του κ. Αβραμόπουλου δεν έχετε πρόβλημα. Αν είναι άλλο όνομα τότε θα έχετε πρόβλημα. Κακόπιστες, τέτοιου τύπου κυβιστήσεις, δεν θα τις συνηθίσετε», είπε η κα. Κωνσταντοπούλου στον κ. Μητσοτάκη.
Κόκκινο όμως χτύπησε και η αντιπαράθεση της Ζ. Κωνσταντοπούλου με την βουλευτή της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη.
Όλα ξεκίνησαν όταν η κα Μπακογιάννη ζήτησε τον λόγο την ώρα που μιλούσε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Κα Μπακογιάννη ζητάτε τον λόγο και φωνάζετε την ώρα που μιλά ο κοινοβουλευτικός σας εκπρόσωπος και με βάζετε σε ένα δίλημμα που δεν θα έπρεπε να μπω», είπε η Πρόεδρος της Βουλής και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ.
«Είναι η δεύτερη φορά που προκαλείται με φτηνά τεχνάσματα επειδή ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος είναι αδελφός μου. Θα σας παρακαλέσω να μην το ξανακάνετε. Είναι φτηνό και όταν κάποιος κρύβεται πίσω από τη θέση του Προέδρου και μάλιστα ενός Προέδρου που εγώ τον ψήφισα, δεν θέλω να βλέπω να καταντά το Προεδρείο της Βουλής σ’ αυτό το επίπεδο», της απάντησε φανερά εξοργισμένη η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:
«Στη Δημοκρατία είναι η ουσία και όχι η εντύπωση. Το κοινοβούλιο μπορεί να παίρνει αποφάσεις χωρίς να εξαρτάται από τις αποφάσεις των δικαστικών. Πρέπει να κλείσουμε αυτή τη θλιβερή και δύσκολη για το κοινοβούλιο στιγμή».
ΣΤΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: