Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΓΝΔΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΑΚΟ 2

Κςαεταιγίδα ο Παναθηναϊκός, 2-1 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι
skai.gr
ΑΘΛΗΤΙΚΑ22/02/2015 | 21:54Τελ. ενημ.: 22/02/201521:54

Νέα τροπή παίρνει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, εννέα αγωνιστικές πριν τη λήξη του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, με 2-1, χάρη στο αυτογκόλ του Μαζουακού στο 49΄ και το γκολ του Πέτριτς στο 78΄
Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντομίνγκες με εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η διαφορά, πλέον, των δύο «αιωνίων» αντιπάλων μειώθηκε στους 3 βαθμούς, με τους Πειραιώτες να προπορεύονται.

Η πρώτη φάση στο ματς καταγράφηκε μόλις στο 8ο λεπτό, με το σουτ του Μανιάτη να κοντράρει πάνω στον Ζέκα και να καταλήγει στα χέρια του Στιλ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε 4 λεπτά αργότερα με την εκτέλεση φάουλ του Νάνο από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο. 

Στο 27ο λεπτό ο Ντουρμάζ συνέκλινε από τα δεξιά και έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Τα νεύρα έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο 33', όπου μετά από ένα σκληρό φάουλ του Λαγού πάνω στον Ντοσεβί δημιουργήθηκε μια μικρή σύρραξη με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να ηρεμεί τα πνεύματα.

Η μεγαλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήρθε στο 34' όταν ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στη μεσαία γραμμή, έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που επιχείρησε υπό την πίεση του Σαντάνα, κατέληξε στα χέρια του Ρομπέρτο.

Με ολιγόλεπτη διακοπή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο εξαιτίας των φωτοβολίδων που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο (μία εξ αυτών χτύπησε τον Κασάμι). Στο 48' οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Ντοσεβί έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, γύρισε άψογα την μπάλα στον Ντουρμάζ, εκείνος απέφυγε τον Νάνο, αλλά το πλασέ του έφυγε μόλις άουτ. 

Ο Παναθηναϊκός όμως ένα λεπτό αργότερα έβαλε «φωτιά» στην Λεωφόρο, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ του Μαζουακού. Ο Νάνο ανέβηκε από τα αριστερά, έδωσε στον Πράνιτς, ο οποίος έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον μπακ του Ολυμπιακού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στην προσπάθειά του να διώξει.

Εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ, οι «πράσινοι» απείλησαν εκ νέου στο 51' και στο 58' με τα σουτ των Λαγού και Πράνιτς, με τον Ολυμπιακό να απαντά με αυτό του Μήτρογλου στο 53'. Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ τόσο στο 67', όσο και στο 70' με τους Πέτριτς και Μπεργκ αντίστοιχα.

Ο Μήτρογλου είχε την ευκαιρία για το γκολ στο 70', όμως η κεφαλιά του βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Η ανωτερότητα του «τριφυλλιού» έφερε και δεύτερο γκολ στο 78'. Μετά τη λάθος κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς, ο Πέτριτς μπήκε στη φάση και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κλείδωσε τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι με το σουτ του Μανιάτη στο 85' και την κεφαλιά του Σαντάνα στο 87', χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Ατζαγκούν λίγο έλειψε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 στις καθυστερήσεις όμως το πλασέ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός τελικά κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις σε 2-1 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες, ένα γκολ που μπορεί να αποβεί καθοριστικό στο τέλος του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός (75' Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης (62' Ατζαγκούν), Πέτριτς (90' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (75' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85' Αφελάι), Φορτούνης (65' Χάρα), Μήτρογλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: