Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Μαζί στη μάχη για τα δημοκρατικά ιδεώδη - «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ»

Σαμαράς: Μαζί στη μάχη για τα δημοκρατικά ιδεώδη  
Ο Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε στην μεγαλειώδη πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε, μαζί ..
με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, το Προεδρικό Μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία, προκειμένου να εκφράσει την συμπαράσταση της Ελλάδας στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Εξω από το Προεδρικό Μέγαρο και μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους, ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι «η Γαλλία υπήρξε ένας φάρος ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας. Είμαστε ενωμένοι μαζί με τους Γάλλους, σκεφτόμαστε το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την ελευθερία, τα ιδεώδη της Δημοκρατίας. Επιπλέον είμαστε μαζί σας σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών. Αυτό επιδιώκουμε, για αυτό ήμασταν όλοι εδώ σήμερα. Αυτό που ζήσαμε ήταν μεγαλειώδες».

Προσέθεσε μάλιστα, σε ερώτηση εάν η σημερινή ημέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη, για τον κόσμο, «Το ελπίζω πραγματικά και πιστεύω ότι θα είναι».

Στη συνέχεια, ο κ.Σαμαράς βρέθηκε στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και πορεύθηκε μαζί με ηγέτες από την ΕΕ και τον κόσμο, δίπλα στους ομολόγους του από την Ισπανία και τη Βρετανία κ.κ. Ραχόι και Κάμερον.

Από την Ελλάδα, το «παρών» στο Παρίσι πέραν του κ.Σαμαρά έδωσε και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

O Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, έκανε την παρακάτω δήλωση υπογραμμίζοντας τη θέληση της Ευρώπη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα:

"Είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Γαλλία, το γαλλικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων" είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: "Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε με πνεύμα αλληλεγγύης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Σήμερα, η Ευρώπη ενωμένη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Είμαστε αποφασισμένοι να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας εντός της ΕΕ και με τους διεθνείς φίλους μας, για να δώσουμε ένα τέλος στο τραγικό αυτό φαινόμενο, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τις δημοκρατικές μας αξίες, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και τις ανθρώπινες ζωές.

Έτσι λοιπόν, με την ιδιότητά μου ως Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, μεταφέρω ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από όλους τους Ευρωπαίους στη Γαλλία και το γαλλικό λαό».

«Σήμερα, στο Παρίσι, λέμε δυνατά ότι η Ευρώπη είναι Σαρλί» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: