Δύο δημοσκοπήσεις κατεβάζουν τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κάτω από 3%. ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ..


Κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπησητης εταιρείας ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της ιστοσελίδας tovima.gr δύο ημέρες πριν τις εκλογές. ..
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Κλείσιμο της ψαλίδας κάτω από το 3% δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις. Συγκεκριμένα, οκτακομματική Βουλή (με αναγωγή) και διαφορά που περιορίζεται στο 2,8% βγάζει η δημοσκόπηση του καθηγητή Πανά για το makeleio.gr.
H πρόθεση ψήφου (με 4% αναποφάσιστους) έχει ως εξής:
prothesi© Παρέχεται από: imerisia.gr prothesi
Με την αναγωγή των αναποφασίστων που συνεπάγεται και είσοδος του Κινήματος στην Βουλή οι έδρες διαμορφώνονται ως εξής:
Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ
Κλείνει την ψαλίδα της διαφοράς η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπησητης εταιρείας ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της ιστοσελίδας tovima.gr δύο ημέρες πριν τιςεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,8%, η ΝΔ 28,9%, η Χρυσή Αυγή 5,5%, το Ποτάμι 4,9%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,5%, οι ΑΝΕΛ 2,6% και το Κίνημα 2,5%. Στο 10,5% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
© Παρέχεται από: imerisia.gr
Με την κατανομή των αναποφάσιστων που δηλώνουν προτίμηση το ποσοστό διαμορφώνεται ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 33,5%,
ΝΔ 30,1%
Χρυσή Αυγή: 6,1%
Το Ποτάμι: 5,5%
ΠΑΣΟΚ: 5,1%
ΚΚΕ: 4,9%
ΑΝΕΛ: 2,9%
ΚΙΝΗΜΑ: 2,8%
© Παρέχεται από: imerisia.gr
Καταλληλότερη κυβέρνηση για την χώρα θεωρούν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ σε ποσοστό 41,3%. Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ προτιμά το 40,6%.
© Παρέχεται από: imerisia.gr
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει 43,2%, έναντι 37,9% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντάει το 16,7%.
© Παρέχεται από: imerisia.gr
Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δημοκρατία 88, ηΧρυσή Αυγή 17, το ΠΑΣΟΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8.
kapa© Παρέχεται από: imerisia.gr kapa
Προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης με 75,2% έναντι 17,6% της ΝΔ.
© Παρέχεται από: imerisia.gr