Βλέπαμε, ακούγαμε καθημερινά, μετά την πτώση - αναγκαστική παραίτηση του πρωθυπουργού του 44% του Γιώργου Παπανδρέου, μία συγχορδία ειρωνίας, απαξίωσης στο πρόσωπό του, όχι μόνο απο τα μίντια της αρπαχτής, αλλά και..
απο στελεχάρες του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.Βέβαια ήταν αναμενόμενο απο αυτούς τους "εσωτερικούς" του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλλαν στην αποπομπή του Παπανδρέου.- Μπροστά στο μένος κατά του Γιώργου "ξέχασαν" να υπερασπιστούν το έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και της σύντομης κυβέρνησης του Γιώργου.Δέν κατανόησαν οι ανόητοι ότι αυτό θα έκανε κακό στο ΠΑΣΟΚ, θα υπήρχε συρρίκνωση στα νύν δημοσκοπικά δεδομένα, θα πλήγωνε τους δημοκρατικούς πολίτες.Ταυτίστηκαν με τον Σαμαρά, έδωσαν συγχωροχάρτι σε πολλούς που έφτασαν την Ελλάδα "εκεί". Εφτασαν στο απίστευτο σημείο αισχρής κατασυκοφάντησης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να κατηγορούν τον Παπανδρέου (κάτι που δέν είπαν οι δεξιοί),ότι έφερε το ΔΝΤ, επειδή είπε ο Στροσκάν ότι μίλησε τότε για ΔΝΤ, Δέν ελένε όμως ότι επι μήνες έτρεχε να σώσει τη χώρα απο τη χρεωκοπία, πιέζοντας την ανύπαρκτη Ευρώπη να δημιουργή σει μηχανισμό στήριξης που δέν υπήρχε.Μήπως ξεχνάτε σύντροφοι, ότι ο μηχανισμός στήριξης που έγινε απο την Ευρώπη, έγινε με τις πιέσεις του Παπανδρέου; υπήρχε τότε κάτι παρόμοιο;γιατί τόση εμπάθεια;πιστεύατε ότι θα κερδίσετε πολιτικά;να λοιπόν που διαλύσατε το ΠΑΣΟΚ και μήν τα φορτώνετε σε άλλους.
- Γιατί σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ δέν τολμήσατε να προβάλετε, αυτό που πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας έχουν αναφερθεί και έχουν πεί ότι "η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό τραγικό σημείο λόγω δύο κυρίως πολιτικών: του Κ. Σημίτη και του Κ. Καραμανλή.
Το λάθος του πρώτου όπως διατυπώνεται συχνά ήταν ότι έβαλε μια χώρα με τριτοκοσμικές οικονομικές δομές στην ευρωζώνη και μάλιστα με μία ισοτιμία δραχμής-ευρώ πού έμελλε με μαθηματική ακρίβεια να εξαλείψει και τα ελάχιστα ίχνη ανταγωνιστικότητας της χώρας. Το λάθος του δεύτερου ήταν ότι εκμεταλλεύθηκε το φτηνό χρήμα που διασφάλιζε η ένταξη στην ευρωζώνη όχι απλά για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά για να προχωρήσει στην περαιτέρω γιγάντωση του πελατειακού κράτους με τις δεκάδες χιλιάδες διορισμών, αυξήσεις κρατικών δαπανών κ.λπ." Δέ νομίζω ότι το πρόβαλλε κανείς αυτό.Η εύκολη και επιθυμητή λύση, το ανάθεμα στον Γιώργο.
- Να θυμήσουμε οτι, όταν ανέλαβε ο Παπανδρέου, πήρε στην πλάτη του ένα βάρος που δέν το δικαιούνταν.Προσπάθησε να σώσει ένα πλοίο που έπιασε π άτο. Η προσπάθεια αρχικώς είχε αποτέλεσμα αλλά δέν άρεσε σε πολλούς, έπρεπε να γίνει με όρους δικούς τους. Προσπάθησαν μετά να τα φορτώσουν στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου αλλά αυτό το μύθευμα δεν μπορούσε να διαρκέσει για πάντα. Ήλθε ο καιρός να καταρρεύσει μαζί με το φιάσκο για το "σκίσιμο στα μνημόνια" και το saxes story και τα πενιχρά αποτελέσματα στις μεταρρυθμίσεις.
- Τα μίντια και τότε αλλά και τώρα ήταν κατά του Γιώργου, γιατι δέν τους "έστρωσε το χαλί που ήθελαν". Παρά ταύτα εκλέχθηκε με 44%. Δέν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τη ανάληψη της δικυβέρνησης "όλο το σύστημα" τον είχε ξεγράψει και «θάψει» πολιτικά με κάθε τρόπο με στόχο να τον απομονώσει από τη κοινωνία, φορτώνοντας του όλες τις προπατορικές αμαρτίες της διόγκωσης του δημόσιου χρέους, από το γεγονός ότι αναγκάστηκε η Κυβέρνησή του να προσφύγει στους δανειστές και στην υπογραφή των Μνημονίων.
- "Το λεφτά υπάρχουν" έγινε "καραμέλα" στα ειρωνικά χείλη ακομη και ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ που άν δέν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας ΠΑπανδρέου δέν θα ήτνα ούτε θυρωροί της πολυκατοικίας τους (ζητώ συγνώμη απο τους θυρωρούς).Σκοπίμως οι παρατρεχάμενοι του Βενιζέλου παρέλειπαν να πούν την αλήθεια και να προβάλλουν το πραγματικό Νόημα του "λεφτά υπάρχουν".Οπως γράφτηκαν και στο ΕΠΙΚΑΙΡΟ αποσπάσματα των ομιλιών που ήταν σχετικες με το "λεφτα υπάρχουν" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου [Οκτ 2009]: «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των «ημέτερων» και των ισχυρών στη χώρα μας.»
Γιώργος Παπανδρέου [Οκτ 2009]: «Λεφτά υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα»
Γιώργος Παπανδρέου [Οκτ 2009]: «Λεφτά υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα»
- Να θυμήσουμε εμείς το μεγάλο έργο της σύντομης θητείας του, γιατί δέν πρόκειται κανείς να το κάνει απο τα "μίντια" .Περιμένουν να ανακοινώσει επίσημα το κόμμα για να αρχίσουν τον πόλεμο οι διάφοροι Πρετεντέρηδες..
Από το 2010. Δηλαδή, από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του που είχε δημοσιευτεί τον Αύγουστο του 2010 (ήταν η εποχή που η Ελλάδα δεχόταν από όλους εύσημα για την προσπάθειά της και ιδιαίτερα στη μείωση της σπατάλης και των ελλειμμάτων), ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έλεγε μεταξύ άλλων το εξής:
«Μπορεί για κάποιους τεχνοκράτες και αναλυτές σημασία να έχει μόνο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, στη δική μας περίπτωση: να μειώσουμε το έλλειμμα, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, να ξεχρεώσουμε τα δανεικά. Για εμάς, όχι. Εμείς δεν αρκούμαστε σε αυτά. Εμείς γνωρίζουμε ότι κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα χωρίς τολμηρές θεσμικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος… Προχωράμε σε αλλαγές που θα οικοδομήσουν αποτελεσματικά ένα κράτος δικαίου υπέρ του πολίτη. Αλλαγές που ξεριζώνουν το πελατειακό κράτος, απαντώντας έτσι επί της ουσίας, στις αιτίες του προβλήματος που παραλίγο να μας οδηγήσει στην κατάρρευση. Αλλαγές που εγγυώνται ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση, όταν επιτευχθεί, θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή».
Και πράγματι, η προσπάθεια έγινε. Και είχε αποτέλεσμα. Στην έκθεση «Going for Growth» του ΟΟΣΑ για το 2012 , έκθεση που δίνει έμφαση σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές δυνατότητες των κρατών μελών, η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή όλων των χωρών του ΟΟΣΑ σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων την διετία 2010-2011. Δείτε τον πίνακα:
Η πρώτη θέση της Ελλάδας εξηγείται από δύο λόγους. Πρώτον, διότι ελέω καραμανλικής διακυβέρνησης, η Ελλάδα ξεκινούσε από πολύ χαμηλά σε όλους τους τομείς, σε σχέση με όλες τις χώρες. Και δεύτερο και σημαντικότερο, επειδή η Ελλάδα είχε αποκτήσει κυβέρνηση που έκανε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια – κι ας μην της το αναγνώριζε ουσιαστικά κανένας στο εσωτερικό, γιατί ήταν της μόδας τότε και πουλούσε η “αντιμνημονιακή” ισοπέδωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ειδικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, είναι εμφανές ότι όλες οι μεταρρυθμιστικές συμβουλές του ΟΟΣΑ που χρονολογούνται από το 2007, βρίσκουν απάντηση από το 2010!
Αλλά το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου, παρά τα σοβαρά προβλήματα πολιτικής αστάθειας, συνεχίστηκε.
Έτσι και η έκθεση του ΟΟΣΑ «Going for Growth» για το 2013, στην οποία αναφέρθηκε και ο κ. Στουρνάρας και καλύπτει την διετία 2011-2012 (κυρίως δηλαδή κυβερνήσεις Παπανδρέου – Παπαδήμου), εξακολουθεί να κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη σε ρυθμό μεταρρυθμίσεων. Δείτε τον πίνακα:
Το έργο λοιπόν ξεκίνησε. Τώρα; Τι γίνεται τώρα;
Όλα τα δελτία ειδήσεων απο την Ανοιξη του 2013 και εντεύθεν , ξύπνησαν ξαφνικά και προέβαλλαν με κάθε τρόπο – και καλά έκαναν – θετικές ειδήσεις από κάθε τομέα, όταν αντιθετως το 2010 και 2011…σιγοψιθύριζαν κάθε θετική είδηση που προέκυπτε και ισοπέδωναν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκινούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Απο αυτή την προσπάθεια εξακολουθούμε να έχουμε σήμερα θετικές ειδήσεις.
«Αυξάνονται φέτος οι τουρίστες έλεγαν το 2013».Το ίδοις έγινε και το 2014. Πολύ θετικό. Αποτέλεσμα της απόφασης, για παράδειγμα, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να στρέψει, από την πρώτη στιγμή, τη διαφημιστική καμπάνια της χώρας στο διαδίκτυο. Μην ξεχνάμε ότι το 2011, μέσα στην κρίση και στο χάος των συγκεντρώσεων, είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών στην προσέλευση τουριστών στη χώρα.
«Αυξάνονται τα έσοδα από την κρουαζιέρα» έλεγαν και λένε. Πολύ θετικό. Αποτέλεσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου για την άρση του cabotage στην κρουαζιέρα.
«Κόβονται και άλλες συντάξεις – μαϊμού» λένε. Θετικότατο. Αποτέλεσμα και αυτό της προσπάθειας ελέγχου που ξεκίνησε επί κυβέρνησης Παπανδρέου.
«Απελευθερώθηκε το 73% των κλειστών επαγγελμάτων». Πολύ θετικό. Αποτέλεσμα και αυτό των αποφάσεων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που πολεμήθηκαν μανιωδώς και από κόμματα που σήμερα διαφημίζουν την απελευθέρωση.
Καλά όλα αυτά. Η συνέχιση όμως των μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή, πού είναι;
Πέρα από την ζωτικής σημασίας προσπάθεια για αξιολόγηση στο Δημόσιο, προσπάθεια που ξεκίνησε και αυτή επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, πού είναι για παράδειγμα η ολοκλήρωση της Διαύγειας για τον έλεγχο κάθε δαπάνης;
Από πότε έχουμε να ακούσουμε για το επόμενο βήμα στην τελειοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης;
Από πότε έχουμε να ακούσουμε για γενίκευση των ηλεκτρονικών προμηθειών στα νοσοκομεία;
Για την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Δημόσιο, ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης;
Από πότε έχουμε να ακούσουμε κάτι ελπιδοφόρο για τα σχολεία και τα παιδιά μας; Μήπως από τότε που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προωθούσε και εξάπλωνε το Ψηφιακό Σχολείο;
Γιατί δεν ακούμε τίποτα για τα προγράμματα διανομής αγροτικής γης σε νέους αγρότες; Γιατί ακούμε όλο και λιγότερα πράγματα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας; Για νέες θέσεις εργασίας και προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας με την προώθηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;
Και γιατί δεν ακούμε τίποτα, πιά, για νέο εκλογικό νόμο που θα δώσει γερό χτύπημα στο “μαύρο” πολιτικό χρήμα, σπάζοντας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες;
Είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Το συμπέρασμα είναι ένα: στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων και σε ό,τι αφορά το πραγματικό μεταρρυθμιστικό έργο, η χώρα δίνει όλο και περισσότερο την εντύπωση ότι τα τελευταία 2 χρόνια δέν κυβερνάται, γιατί ή η Τόικα θα μας πεί γαι μεταρυθμίσεις που πρέπει να πάρουμε ή θα βρίσκεται στον αυτόματο κυβερνητικό πιλότο.Κι αυτό είναι επικίνδυνο. (στοιχεια απο το http://www.smartpost.gr)
- Και τώρα που βγήκε στο προσκήνιο ο Γιώργος Παπανδρέου στην παρέμβασή του αναδεικνύει την τρομακτική ανευθυνότητα και τον τυχωδιωκτισμό τόσο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναδεικνύει το ότι η παρούσα κυβέρνηση, με δική της υπαιτιότητα έθεσε την χώρα στο κενό, εξαγγέλλοντας το 2012 την έξοδο από το μνημόνιο, χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος από το περασμένο καλοκαίρι έχουν βάλει την χώρα σε κίνδυνο, συνιστώντας όχι παράγοντα σταθερότητας, αλλά επικιδυνότητας. Που είναι το success story για το οποίο μονότονα μιλούσαν; Πουθενά. Ποια είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων; Σε πλήρες αδιέξοδο. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι παράγων σταθερότητας, γιατί από την στιγμή που τα έκαναν μαντάρα αυξήθηκε ο φόβος στους Έλληνες πολίτες, ότι μπορεί η Ελλάδα να μην τα καταφέρει και να βγει από το ευρώ;
Ο Παπανδρέου στην παρέμβασή του αναδεικνύει την τρομακτική ανευθυνότητα και τον τυχωδιωκτισμό τόσο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παπανδρέου αναδεικνύει το ότι η παρούσα κυβέρνηση, με δική της υπαιτιότητα έθεσε την χώρα στο κενό, εξαγγέλλοντας την έξοδο από το μνημόνιο, χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος από το περασμένο καλοκαίρι έχουν βάλει την χώρα σε κίνδυνο, συνιστώντας όχι παράγοντα σταθερότητας, αλλά επικιδυνότητας. Που είναι το success story για το οποίο μονότονα μιλούσαν; Πουθενά. Ποια είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων; Σε πλήρες αδιέξοδο. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι παράγων σταθερότητας, γιατί από την στιγμή που τα έκαναν μαντάρα, αυξήθηκε ο φόβος στους Έλληνες πολίτες ότι μπορεί η Ελλάδα να μην τα καταφέρει και να βγει από το ευρώ;
- Τί παράξενο πρότεινε ο Γιώργος: Αυτό που πρότεινεπρότεινε ο Παπανδρέου ήταν η συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπό την έννοια ανάληψης, έστω και την ύστατη ώρα, της ευθύνης εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, το οποίο δείχνει να μην αγωνιά για την καταστροφή για την οποία το ίδιο μερίμνησε μοναδικά. Αλήθεια, πώς εξυπηρετεί ο Σαμαράς την σταθερότητα της χώρας; Πώς το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου συμβάλλει στην σταθερότητα της χώρας; Ποιος άραγε θεωρεί τους συγκυβερνώντες αξιόπιστους σε διεθνές επίπεδο; Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι αυτοί οι δύο, αν καταφέρουν και εκλεγούν, δεν θα ξαναβάλλουν την χώρα σε κίνδυνο και δέν θα υποκύψουν σε νέα μέτρα;
Για το ΠΑΣΟΚ Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε αλλαγΉ πολιτικής , εκλογή αρχηγού απο τη βάση, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες . Απάντηση του Βενιζέλου "θα γίνει συνέδριο μετά τις εκλογές, αλλά όχι όπως το πρότεινε ο Γιώργος, χωρίς καταστάσεις μελών κλπ." - Πότε Ευάγγελε έγιναν εσωκομματικες εκλογές χωρίς μέλη, πότε στο πρότεινε αυτό;. Να θυμήσουμε ότι τις εκλογές απο τη βάση του κόμματος τις εισηγήθηκε και έγινε θεσμός και καταστατική διαταξη ο δημοκρατικός Γιώργος, διαδικασία που μάλιστα τις υιοθετησε και η ΝΔ. Το να φροντίζουν τώρα κάποιοι επίμονα και τώρα να εξοντώσουν πολιτικά τον Παπανδρέου, δέν πείθουν για τις προθέσεις του και πετούν την μπάλα στην εξέδρα, καλύπτοντας τις τρομακτικές ευθύνες του πλέγματος εξουσίας που μας έχει φέρει ως εδώ. Αν θέλετε να μήν δημιουργηθεί νέο κόμμα, τρέξτε, αλλάξτε,άν και τώρα είναι αργά, γιατί ο Γιώργος δέν είναι μόνος, προτρέπεται απο χιλιάδες δημοκράτες να τα "αλλάξει όλα" ,να προχωρήσει μακριά απο λάθη του παρελθόντος και να δώσει ζωή στην απομονωμένη δημοκρατική παράταξη.
Ο Παπανδρέου στην παρέμβασή του αναδεικνύει την τρομακτική ανευθυνότητα και τον τυχωδιωκτισμό τόσο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παπανδρέου αναδεικνύει το ότι η παρούσα κυβέρνηση, με δική της υπαιτιότητα έθεσε την χώρα στο κενό, εξαγγέλλοντας την έξοδο από το μνημόνιο, χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία. Οι Σαμαράς-Βενιζέλος από το περασμένο καλοκαίρι έχουν βάλει την χώρα σε κίνδυνο, συνιστώντας όχι παράγοντα σταθερότητας, αλλά επικιδυνότητας. Που είναι το success story για το οποίο μονότονα μιλούσαν; Πουθενά. Ποια είναι η πορεία των μεταρρυθμίσεων; Σε πλήρες αδιέξοδο. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι παράγων σταθερότητας, γιατί από την στιγμή που τα έκαναν μαντάρα, αυξήθηκε ο φόβος στους Έλληνες πολίτες ότι μπορεί η Ελλάδα να μην τα καταφέρει και να βγει από το ευρώ;
- Τί παράξενο πρότεινε ο Γιώργος: Αυτό που πρότεινεπρότεινε ο Παπανδρέου ήταν η συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπό την έννοια ανάληψης, έστω και την ύστατη ώρα, της ευθύνης εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, το οποίο δείχνει να μην αγωνιά για την καταστροφή για την οποία το ίδιο μερίμνησε μοναδικά. Αλήθεια, πώς εξυπηρετεί ο Σαμαράς την σταθερότητα της χώρας; Πώς το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου συμβάλλει στην σταθερότητα της χώρας; Ποιος άραγε θεωρεί τους συγκυβερνώντες αξιόπιστους σε διεθνές επίπεδο; Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι αυτοί οι δύο, αν καταφέρουν και εκλεγούν, δεν θα ξαναβάλλουν την χώρα σε κίνδυνο και δέν θα υποκύψουν σε νέα μέτρα;
Για το ΠΑΣΟΚ Ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε αλλαγΉ πολιτικής , εκλογή αρχηγού απο τη βάση, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες . Απάντηση του Βενιζέλου "θα γίνει συνέδριο μετά τις εκλογές, αλλά όχι όπως το πρότεινε ο Γιώργος, χωρίς καταστάσεις μελών κλπ." - Πότε Ευάγγελε έγιναν εσωκομματικες εκλογές χωρίς μέλη, πότε στο πρότεινε αυτό;. Να θυμήσουμε ότι τις εκλογές απο τη βάση του κόμματος τις εισηγήθηκε και έγινε θεσμός και καταστατική διαταξη ο δημοκρατικός Γιώργος, διαδικασία που μάλιστα τις υιοθετησε και η ΝΔ. Το να φροντίζουν τώρα κάποιοι επίμονα και τώρα να εξοντώσουν πολιτικά τον Παπανδρέου, δέν πείθουν για τις προθέσεις του και πετούν την μπάλα στην εξέδρα, καλύπτοντας τις τρομακτικές ευθύνες του πλέγματος εξουσίας που μας έχει φέρει ως εδώ. Αν θέλετε να μήν δημιουργηθεί νέο κόμμα, τρέξτε, αλλάξτε,άν και τώρα είναι αργά, γιατί ο Γιώργος δέν είναι μόνος, προτρέπεται απο χιλιάδες δημοκράτες να τα "αλλάξει όλα" ,να προχωρήσει μακριά απο λάθη του παρελθόντος και να δώσει ζωή στην απομονωμένη δημοκρατική παράταξη.
Καλαιτζής Δημήτρης
http://kraxtis-gr.blogspot.gr/
http://kraxtis-gr.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου