ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - Εκτός Ποταμιού ο Πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας Πολιτική. Διαγράφηκε με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας - Αποχώρησε από το "Ποτάμι" με αιχμές ο Απόστολος Βανταράκης


Εκτός Ποταμιού ο Πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας Διαγράφηκε με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας 
Εκτός Ποταμιού βρίσκεται πλέον ο Πατρινός καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι διαγράφει τον ..
Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος ευρωβουλευτής τον περασμένο Μάιο και είχε εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή του. Η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος με τίτλο «Όχι στις πελατειακές πρακτικές» ανέφερε ότι «μετά από σειρά επώνυμων καταγγελιών στελεχών και τοπικών εθελοντών της Λάρισας και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και μελών της κεντρικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, η Επιτροπή Δεοντολογίας διασταύρωσε και επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Κουρέτας προσπαθεί εδώ και μήνες να επιβάλλει την υποψηφιότητά του ως βουλευτή Λαρίσης, πιέζοντας τοπικά αλλά και κεντρικά στελέχη με τρόπους που παραβιάζουν κατάφωρα τις καταστατικές αρχές του Κινήματος μας».
Εκτός Ποταμιού ο Πατρινός καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας Διαγράφηκε με απόφαση της Επιτροπής ΔεοντολογίαςΣημείωσε δε ότι η Επιτροπή «θα συγκρουσθεί με τον παραγοντισμό, τον παλαιοκομματισμό και τις πελατειακές πρακτικές όπου και αν εμφανιστούν», ενώ «η συμπεριφορά του Δημήτρη Κουρέτα δεν συνάδει με τις αρχές του κινήματος και διαγράφεται από το Ποτάμι».
Όπως αναφέρει το efsyn.gr νωρίτερα ο Δημήτρης Κουρέτας είχε δημοσιεύσει κείμενο με το οποίο υποστήριζε ότι ενημερώθηκε, μέσω του δικηγόρου του, από κορυφαίο στέλεχος του κόμματος ότι «ο Θεοδωράκης φοβόταν ότι θα με έκλεβε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή».
Επίσης ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής και χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για το κόμμα: «Αυτή τη στιγμή το Ποτάμι έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα που δεν έχει ούτε δημοκρατία, ούτε διαφάνεια. Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει ένα τέτοιο κόμμα πλέον. Και αν με ενδιέφερε θα με ενδιέφερε μόνο ως αντίπαλος. Κρίμα».
Υπενθυμίζεται, αναφέρει το efsyn.gr ότι ο Δημήτρης Κουρέτας είχε αναμιχθεί και σε άλλο ένα παλιότερα αντίστοιχο περιστατικό, καθώς είχε κατηγορηθεί από άλλα πρώην στελέχη, όπως ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ότι είχε επιτεθεί φραστικά σε «εθελοντές» της Πάτρας θεωρώντας ότι δεν τον είχαν στηρίξει επαρκώς στην προεκλογική μάχη. Τότε το Ποτάμι είχε στηρίξει τον Δημήτρη Κουρέτα.


Αποχώρησε από το "Ποτάμι" με αιχμές ο Απόστολος Βανταράκης.Ο π.δημοτικός σύμβουλος ήταν εθελοντής.
Αποχώρησε από το "Ποτάμι" με αιχμές ο Απόστολος Βανταράκης  Ο π.δημοτικός σύμβουλος ήταν εθελοντής  
Με ανάρτησή του στο facebook ο Απόστολος Βανταράκης π. Δημοτικός Σύμβουλος του Γιάννη Δημαρά και υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στην Πάτρα με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε προσχωρήσει ως εθελοντής στο "Ποτάμι" δηλώνει ότι δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του νεοσύστατου κόμματος.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:
"Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ σημαντικές υπαναχωρήσεις στις θέσεις του Ποταμιού σχετικά με ότι αρχικά ξεκίνησε. Οι υπαναχωρήσεις αυτές με κάνουν να μην μπορώ να συνεχίσω από τη θέση του εθελοντή του Ποταμιού.
Κατά τη γνώμη μου η υπαναχώρηση στο θέμα του Λυκούδη και των υπολοίπων (Ψαριανός, Μάρκου, Τατσόπουλος κ.λ.π) είναι μια κρίσιμη αλλαγή πολιτικής με την οποία δεν μπορώ να συμφωνήσω για πολλούς λόγους:
1. Αλλάζει το κυρίαρχο σύνθημα (πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν). Δυστυχώς περισσότερο κομματικό παρελθόν από τους ανθρώπους που έρχονται δεν μπορεί να υπάρξει.
2. Αλλάζει η βασική πολιτική σκέψη. Είχε ειπωθεί ότι μιλάμε για πολιτική συνέπεια. Πως δηλώνεις πολιτικά συνεπής όταν δέχεσαι κάποιον που έχει εκλεγεί στο Επικρατείας με ένα άλλο κόμμα (το οποίο δεν έχει διαλυθεί ακόμα) και ο οποίος δεν παραιτείται της θέσης του;
3. Αλλάζει η βασική άποψη για το ρόλο των αξιόλογων ανθρώπων μέσα στο Ποτάμι. Το Ποτάμι είχε δεσμευτεί ότι αφενός θα ενεργοποιήσει ανθρώπους που είναι αξιόλογοι, με σημαντικά επιστημονικά, κοινωνικά, επαγγελματικά βιογραφικά αφετέρου νέους ανθρώπους, προσπαθώντας να παραμερίσει τους επαγγελματίες πολιτικούς. Δυστυχώς με τις τελευταίες αποφάσεις κάτι τέτοιο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και οι νέοι μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα
4. Υπάρχει δυσλειτουργία των οργάνων χωρίς συλλογική λήψη αποφάσεων
Επειδή κατά τη γνώμη μου, οι αποφάσεις αυτές είναι μάλλον μόνο η αρχή, και το Ποτάμι ήδη έχει χαράξει διαφορετική πορεία από αυτό που είχε ειπωθεί στην αρχή, αποφάσισα την αποχώρησή μου από εθελοντής και τις δεσμεύσεις τις οποίες τον ακολουθούν.
Κατά τη γνώμη μου, αυτό που θέλει ο κόσμος από ένα «νέο» κόμμα που «θέλει να αλλάξει τα πάντα» είναι…να αλλάξει τα πάντα, ξεκινώντας από τα πρόσωπα, μη ανακυκλώνοντας τα παλιά. Είμαι υπέρ των συμφωνιών, συναινέσεων μεταξύ κομμάτων αλλά με αρχές και ανθρώπους που θα κινούνται σε αξιακές αρχές και βέβαια χωρίς «βεβαρυμένο» κομματικό παρελθόν.
Η απόφασή μου αυτή, θα μου δώσει τη δυνατότητα να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα χωρίς να πρέπει να «ανέχομαι» αυτές τις «αλλαγές στρατηγικής». Μέσα από τη σύντομη ενασχόλησή μου με τα κοινά, συνεχίζω να ψάχνω και να απαιτώ (όπως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι «ενεργοί πολίτες»), απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων (ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που δοκιμάζονται όλοι).
Παραμένω ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά, την ποιότητα ζωής της περιοχής του και των πολιτών, που θα συνεχίσει να ψάχνει και να απαιτεί, μέχρι το σημείο που μου είναι δυνατόν, να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις και να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων στους φορείς, που κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που λείπει μέχρι σήμερα από την πολιτική μας ζωή".
http://www.thebest.gr