Στην Αμυγδαλέζα τα ασυνόδευτα παιδιά του πλοίου «Baris»


Στην Αμυγδαλέζα τα ασυνόδευτα παιδιά του πλοίου «Baris» 
Στην Αμυγδαλέζα τα ασυνόδευτα παιδιά του πλοίου «Baris».Προφυλακίσθηκαν οι διακινητές - Δεν συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Αναχώρησαν την Τρίτη με το πλοίο της γραμμής από το Ηράκλειο για τον Πειραιά τα 26 παιδιά που βρέθηκαν στο δουλεμπορικό πλοίο «Baris» χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους, καθώς και οκτώ ενήλικες.

Μετά την άφιξη τους στον Πειραιά, τα 26 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης ανήλικων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Τα παιδιά που φιλοξενούταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, μετά τη διάσωση τους, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της πόλης και πήραν πιστοποιητικό υγείας προκειμένου να γίνει η μεταφορά τους.

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι από τους επτά συλληφθέντες, ως μέλη του πληρώματος του δουλεμπορικού πλοίου «Baris», φερόμενοι ως διακινητές, μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος.

Για τον έναν που αφέθηκε ελεύθερος αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες της διοικητικής απέλασης.

Στους συλληφθέντες έχει ασκηθεί δίωξη που αφορά την έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο και παράνομη μεταφορά μεταναστών με σκοπό το κέρδος.

ΒΗΜΑ