Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη τίτλου ο ΠΑΟΚ 2-1 τον ΟΣΦΠ.ΒΙΝΤΕΟ.Συνεντεύξεις

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280x210/DOC.20141203_.1211379_.%CE%A0%CE%91%CE%9F%CE%9A_600x400_.jpg
Παράσταση τίτλου από ΠΑΟΚ.Ο ΠΑΟΚ, με γκολ του Κλάους και γκολάρα του Περέιρα, νίκησε 2-1 μέσα στο «Καραϊσκάκη» τον Ολυμπιακό και ..
ξέφυγε στο +5.
Μία από τις πιο σημαντικές νίκες των τελευταίων χρόνων πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος άλωσε το «Καραϊσκάκη» επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού. Αθανασιάδης και Περέιρα οι χρυσοί σκόρερ του Δικεφάλου, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φουστέρ. Εξαιρετικά τα δύο από τα τρία γκολ του ντέρμπι.
Ήταν φυσικό για τον Ολυμπιακό να θέλει να γίνει αφεντικό του ματς μέσα στο σπίτι του. Αυτό η ομάδα του Μίτσελ, που είχε Αφελάι και Φουστέρ στην ενδεκάδα του, το κατάφερε σχετικά εύκολα παίρνοντας την κατοχή της μπάλας. Το πρόβλημα των γηπεδούχων είχε να κάνει με τις ευκαιρίες. Προτιμούσαν για την ανάπτυξή τους τις πτέρυγες, όπου δημιούργησαν ρήγματα, χωρίς, όμως, να καταφέρουν να κάνουν μεγάλες φάσεις. Στο πρώτο 25λεπτο ο Γλύκος απειλήθηκε είτε από μακρινά σουτ (για παράδειγμα αυτό του Φουστέρ στο 9') είτε από φάσεις που προέκυπταν μετά από λάθος αποκρούσεις παικτών του ΠΑΟΚ (η ευκαιρία του Μιλιβόγεβιτς). Ούτε λόγος, δηλαδή, για κλασική ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι μετά το πέρας του ημιώρου, όταν οι παίκτες του απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αποφάσισαν να ανέβουν στον αγωνιστικό χώρο. Η ανάπτυξη του Δικεφάλου σ' αυτό το διάστημα γινόταν με ταχύτητα, με αποτέλεσμα η άμυνα του Ολυμπιακού να αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα. Το γκολ του Δικεφάλου στο 43ο λεπτό του ματς ήταν απόρροια αυτού ακριβώς του πράγματος. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε γρήγορα, η μπάλα πέρασε από τα πόδια τουλάχιστον πέντε παικτών πριν ο Σκόνδρας σερβίρει στον Κλάους για το 0-1! Ο Δικέφαλος, όμως, δεν μπόρεσε να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του και να πάει με προβάδισμα στη φυσούνα, αφού ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με... διαστημικό τρόπο. Η πάσα από το κόρνερ του Τσόρι ήταν σαφώς δουλεμένη στην προπόνηση. Η βολίδα του Φουστέρ, όμως, με την οποία γράφτηκε το 1-1, έχει να κάνει μόνο με το ταλέντο του δαιμόνιου Ισπανού. Η απάντηση όμως του ΠΑΟΚ ήταν εξίσου δυναμική και θεαματική. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι δύο ενδεκάδες να παραταχθούν στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο (και αφού ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μαζουακού στον Σκόνδρα στο 48' σε μία πολύ δύσκολη φάση), ο Δικέφαλος χτύπησε αστραπιαία. Μία πάσα του Γκολάσα ήταν αρκετή για να βγάλει τον Περέιρα σε θέση βολής, με τον Αργεντινό να εκτελεί με καταπληκτικό τρόπο τον Ρομπέρτο (σουτ στην κίνηση). Με το νέο προβάδισμα του ΠΑΟΚ, άρχισε το σκάκι των δύο προπονητών με κινήσεις από τον πάγκο. Για τον Δικέφαλο η αλλαγή ήταν αναγκαστική, αφού ο Σκόνδρας δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Αναστασιάδης εξέπληξε με την επιλογή του να χρησιμοποιήσει ως δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη, αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μακεδόνας τεχνικός παίρνει ρίσκο στην καριέρα του. Ο Μίτσελ από τη δική του πλευρά επιχείρησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική γι' αυτό και έριξε στη μάχη τους Ντοσεβί και Κασάμι. Λίγο αργότερα πήρε θέση στο ματς και ο Μπενίτες, αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού θεώρησε -δικαίως- ότι ο αρνητικός Μήτρογλου δεν μπορούσε να προσφέρει.
Οι πρωταθλητές έκτοτε έπαιξαν αυτό που λέμε φουλ επίθεση. Με συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας και με πάθος για την ισοφάριση, ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά χωρίς πάντως να αποφεύγει τα λάθη ειδικά στις πάσες. Η πίεση απέφερε ευκαιρίες, πολύ καλές μάλιστα, αλλά όχι και το γκολ που περίμενε με αδημονία το «Καραϊσκάκη». Μετά το 80' η πίεση του Ολυμπιακού εξασθένησε και ο ΠΑΟΚ, που αμύνθηκε περισσότερο αποτελεσματικά και έξυπνα (και πάντα με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη), έφτασε στην τεράστια εκτός έδρας νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα να φτάσει και σε τρίτο γκολ αν ο βοηθός δεν ανέκοπτε με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Τζανδάρη στο 93'. Όπως και να χει, η διαφορά πια είναι στο +5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελάουϊ, Μαζουακού, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (61' Κασάμι), Φουστέρ, Αφελάι (61' Ντοσεβί), Τσόρι, Μήτρογλου (67' Μπενίτες).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (52' Παπαδόπουλος), Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Γκολάσα, Κάτσε (81' Μάρτενς), Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (90' Μποζαντζίδης), Αθανασιάδης.

(απο τη Σημερινή) 
βιντεο με τα γκόλ

=======================================
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ!!!!
"Καναμε απλώς ένα βήμα"

Άγγελος Αναστασιάδης- "Καναμε απλώς ένα βήμα"
 Ο Άγγελος Αναστασιάδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσήλωση που επέδειξαν οι παίκτες του στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, όμως φρόντισε να τονίσει πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.
Αναλυτικά:
"Ξέρετε τόσον καιρό, τόσα χρόνια, εμείς σαν ομάδα ψάχναμε δικαιολογίες πριν ακόμη παίξουμε για την ήττα. Εμείς αυτές τις δικαιολογίες τις πετάξαμε έξω, πριν και μετά το παιχνίδι. Παρότι έγιναν πράγματα που δεν δικαιολογούνται. Αυτό όμως θα ήταν δικαιολογία να το επικαλεστούμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία. Να έρθεις εδώ και να ξεχάσεις τα πάντα. Να αντιμετωπίσεις τα πάντα, να μη διαμαρτύρεσαι στο διαιτητή και να μη χάνεις τη συγκέντρωσή σου. Αυτό το στοιχείο είναι εξίσου σημαντικό, πέρα από την τακτική και την ψυχή
Ξεκινήσαμε από την αρχή και βάλαμε στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Έχουμε κάνει απλώς ένα βήμα. Μέχρι το τελευταίο βήμα έχουμε πολύ δρόμο. Αλίμονο σε μας να το πιστέψουμε. Παρακαλάω κάθε μέρα την Παναγιά, γιατί τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρω εγώ, να πείσω αυτά τα παιδιά ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλες ομάδες. Την Κυριακή έχουμε παιχνίδι με την Ξάνθη, αν πάμε με αέρα... τελείωσε. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για μας τελείωσε. Είναι πιο δύσκολο να πείσεις τους παίκτες πως το ματς με την Ξάνθη θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Εγώ έχω πιο δύσκολο έργο, να περάσω τον πρωταθλητισμό μέσα στα αποδυτήρια. Εκεί έχουμε πολλή δουλειά ακόμη".
Σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό, σχολίασε: "Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει τα ίδια προβλήματα με μας, σχετικά με τα συνεχή παιχνίδια. Όταν έχεις ένα τέτοιο πρόγραμμα, είναι προτιμότερο τα δύσκολα ματς να τα παίζεις εκτός έδρας, ώστε να έχεις την πολυτέλεια για ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα, την ισοπαλία. Εμείς χάσαμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε ο Ολυμπιακός από μας σήμερα. Ήταν πολύ δύσκολο το σημερινό ματς για τον Ολυμπιακό, μην τους κατακρίνετε. Εμείς αν φέρναμε μια ισοπαλία θα ήμασταν ικανοποιημένοι για το πού είμαστε. Και για μας θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, γιατί -πρώτα ο Θεός- αν προκριθούμε στους 32 θα έχουμε πάλι παιχνίδια Τετάρτη - Κυριακή εκείνο το διάστημα".
Για την κόπωση των παιχτών του, είπε: "Είχαμε λιγότερο χρόνο ξεκούρασης από τον Ολυμπιακό. Χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο, αλλά δεν γινόταν. Είχαμε αυτό το μειονέκτημα, αλλά δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά".
Για την παρουσία του Σαλπιγγίδη: "Ο Σαλπιγγίδης κάνει πρωταθλητισμό από παιδί. Εγώ τον έφερα στην Καβάλα όπου ήταν δανεικός. Είναι εύκολο να κυνηγήσεις ένα τέτοιο παιδί. Εμείς στην Ελλάδα πετροβολάμε τα καλά δέντρα".
Για την απουσία του Τζαβέλλα: "Ο Τζαβέλλας βγήκε αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι. Ζήτησε άδεια να έρθει να δει τον προσωπικό του γιατρό. Κι αυτός δεν έκανε τίποτα. Όπως και ο γιατρός του Ρατς. Ο δικός μας γιατρός τα κάνει όλα. Έχουμε το καλύτερο ιατρικό τιμ και όχι μόνο είμαστε σίγουροι 100% για τους γιατρούς μας, αλλά έρχονται και από άλλες ομάδες να τον επισκεφτούν. Ο Τζαβέλλας έμεινε έξω γιατί δεν ήταν έτοιμος. Αν είναι έτοιμος για την Ξάνθη, θα το δούμε. Εγώ αυτή τη στιγμή τον καλύπτω πλήρως. Πρέπει να ευχαριστούμε τον γιατρό από το πρωί ως το βράδυ. Έκανε 50 εγχειρήσεις το μήνα και τώρα κάνει 5 και από τον ΠΑΟΚ πληρώνεται όσο κάνει μια εγχείρηση. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, όχι να τον κυνηγάμε. Χάνει χρήμα, χάνει χρόνο και τον κυνηγάμε; Οι συνεργάτες μου είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και θα το δείτε στο τέλος".
Για τον τραυματισμό του Σκόνδρα: "Ο Σκόνδρας έχει βγάλει την ωμοπλάτη του, ο γιατρός του την επανέφερε, αλλά θα δούμε αν μπορεί να είναι έτοιμος για την Κυριακή".
Κλείνοντας, σημείωσε: "Θέλουμε ο Ολυμπιακός να κερδίσει τη Μάλμε. Και αυτό το μεταφέρω και από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, δεν είναι μόνο δική μου άποψη. Είμαστε με την Ελλάδα, για να μαζέψουμε βαθμούς για την Ευρώπη".



ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ. "Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίτλο"
Χαμηλούς τόνους θέλησε να κρατήσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο διεθνής επιθετικός μιλώντας στην εκπομπή της Nova τόνισε πως ο δρόμος για τον τίτλο είναι μακρύς και δεν πρέπει να το σκέφτονται γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστούν.
«Υπάρχει μακρύς δρόμος. Όλα τα ματς είναι τρεις πόντοι. Η διαφορά στο σημερινό ματς είναι ότι πήραμε τρεις πόντους στην έδρα ενός αντιπάλου που πάει για το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα», δήλωσε αρχικά ο Σαλπιγγίδης.
Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα προπονητή: «Όλοι στην ομάδα έχουν μερίδιο στις επιτυχίες».
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο μακριά από την Τούμπα: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για μία ομάδα από ένα ματς. Όλες οι ομάδες στην έδρα του παίζουν πιο επιθετικά. Θεωρώ φυσιολογικό όταν παίζεις στην έδρα του Ολυμπιακού να μην έχεις τον έλεγχο. Νομίζω ότι παίζοντας με αυτό τον τρόπο δείξαμε σεβασμό στον αντίπαλο».
Για το αν θα είναι δικαίωση για τον ίδιο η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για όλη την ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να δικαιωθώ ή να εξιλεωθώ για κάτι. Δεν μπορώ να αποδείξω κάτι γιατί είμαι άνθρωπος και όχι μηχανή. Όσον αφορά το πρωτάθλημα θα είναι ότι καλύτερο για εμένα. Το θέλω πάρα πολύ όπως όλοι στην ομάδα και την πόλη. Είναι πολύ σημαντικό και για τον κόσμο γιατί πέρασαν πολλά χρόνια. Δεν πρέπει όμως να το σκεφτόμαστε γιατί μπορεί να χάσουμε τον προσανατολισμό μας».
Για την πίεση που υπάρχει από τον κόσμο: «Ο κόσμος της ομάδας πάντα έχει απαιτήσεις και είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι για εμάς. Πρέπει να παλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε να δίνουμε χαρές στον κόσμο μας. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ενθουσιασμός μετά από αυτό το αποτέλεσμα».

Φακούντο Περέιρα.«Νωρίς να μιλάμε για πρωτάθλημα»
Ο Φακούντο Περέιρα τόνισε ότι η νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Φάληρο δίνει ώθηση για τη συνέχεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνεται κουβέντα για το Πρωτάθλημα:
«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για μένα και την ομάδα, μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμφάνιση και το γκολ που πέτυχα, αλλά και για το βραβείο».
Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνεται κουβέντα για το Πρωτάθλημα. «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και δεν μπορούμε να μιλάμε για το Πρωτάθλημα. Από αύριο ξεχνάμε το ματς αυτό και τη νίκη και συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Ξάνθη», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το παρατσούκλι «Φανούρης» που του έχουν δώσει, ο Αργεντινός απάντησε: «Ο κύριος Αναστασιάδης μου το έχει δώσει και από τη στιγμή που με αποκαλεί έτσι, το αποδέχομαι...».

"Δεν φοβηθήκαμε..."Στέφανος Αθανασιάδης."Δεν φοβηθήκαμε..."Πάθος και δύναμη ήταν τα χαρακτηριστικά που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και τους οδήγησαν στη νίκη, όπως τόνισε στην κάμερα του novasports ο Στέφανος Αθανασιάδης...
Αναλυτικά:
«Μπράβο στα παιδιά, δείξανε ψυχή, πάθος και δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Δεν φοβηθήκαμε τίποτα για αυτό ήρθε η νίκη.
Ξέραμε πως θα μας πιέσει ο Ολυμπιακός, δεν θέλαμε να ρισκάρουμε και γνωρίζαμε πως στην κόντρα θα είχαμε χώρους, όπως ήρθε και το πρώτο γκολ. Δεχτήκαμε ένα γκολ από αυτά που λες δεν μπαίνουν αλλά μπήκε. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας, πετύχαμε το γρήγορο γκολ με τον Περέιρα και πήραμε τη νίκη.
Είναι νίκη ψυχολογίας το θέλαμε πολύ, να έρθουμε εδώ και να μείνουμε πρώτοι, το καταφέραμε, το ξεχνάμε από αύριο και βλέπουμε τη συνέχεια.
Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, μπράβο ξανά σε όλα τα παιδιά, ήταν δύσκολο ματς αλλά δείξαμε πως δίκαια βρισκόμαστε στον ΠΑΟΚ.
Τα λέμε από αύριο για την Ξάνθη, χρειάζεται ξεκούραση γιατί το ματς είναι δύσκολο εκτός έδρας. Πιστεύω πως θα πάρουμε τη νίκη».
"Να σταματήσουν τα πανηγύρια"Γιάννης Σκόνδρας."Να σταματήσουν τα πανηγύρια"
Ο άτυχος της βραδιάς Γιάννης Σκόνδρας, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας είπε:
"Τώρα πρέπει να σταματήσουν τα πανηγύρια για εμάς γιατί έχουμε ένα δύσκολο ματς με την Ξάνθη. Αντιδράσαμε καλά μετά το τέρμα που δεχτήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αν και 1-1, μπήκαμε με μεγαλύτερη ψυχολογία από τον Ολυμπιακό και κερδίσαμε."
Γι' αυτό το ακύρωσε!!!
Γι' αυτό το ακύρωσε!!! 

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ο ένας εκ των βοηθών, ακύρωσε καονικότατο γκολ του Φάνη Τζανδάρη σαν οφ σάιτ...
Όλοι εμείς οι άμπαλοι, που δεν κατέχουμε το τόπι, βιαστήκαμε να κατηγορήσουμε τον άνθρωπο που φυσικά είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Αδιάψευστος μάρτυρας η photo που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δικαιώνει απόλυτα τον βοηθό, τον μόνο που είδε σωστά δηλαδή! Τα @@ του Φάνη "προεξέχουν" της γραμμής που δείχνει την ευθεία. Δεν το βλέπετε ρε άμπαλοι και κατηγορείται τον βοηθό; Έλεος δηλαδή...

Το πάρτι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»! (VIDEO) 
Το πάρτι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»! (VIDEO)
Περισσότερα από 1000 άτομα βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και περιμένουν την αποστολή του ΠΑΟΚ όντα εκστασιασμένοι. Τρελό κέφι, παλμός και πίστη πως η φετινή ευκαιρία δε θα χαθεί...
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν μεταφερθεί στην πύλη από την οποία θα βγει η αποστολή και το πάρτι συνεχίζεται...
12.50 Αλλαγή πλάνων και η αποστολή θα βγει από άλλη πύλη
12.55 "Αγγελάρα να το ξερεις, το πρωταθλημα εσυ θα μας το φερεις" το σύνθημα που δονεί το αεροδρόμιο
12 55 Και τρίτη αλλαγή στην πύλη εξόδου. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πηγαίνει αριστερά - δεξιά...
1.05 Για να διευκολυνθει η εξοδος των παικτών εχουν ερθει και πολλοι ανθρωποι της ασφαλειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σκανε τα πρωτα βεγγαλικα-κροτιδες κτλ
1.08 Και ο Παπα-Χρηστος ατο αεροδρομιο - Συνοδευομενος απο το γνωστο συνθημα για τον Πειραια!!!
01.20 Το αεροπλανο που μεταφέρει την αποστολή του ΠΑΟΚ, μόλις προσγειώθηκε.










=====
http://www.paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: