Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ακαρπη η ψηφοφορία-Ολοταχώς για εκλογές - 168 «ΝΑΙ»-132 «ΠΑΡΩΝ»


Ακαρπη η ψηφοφορία-Ολοταχώς για εκλογές
Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια εκλογών, μετά τη σημερινή άκαρπη τελευταία ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από..
τη Βουλή. Την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στήριξαν 168 βουλευτές, ενώ «παρών» ψήφισαν 132 βουλευτές.


Ως εκ τούτου, ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων για την εκλογή του υποψηφίου Σταύρου Δήμα δεν συγκεντρώθηκε και η χώρα οδηγείται σε εκλογές.
Κατά το Σύνταγμα, ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του, η δε κυβέρνηση οφείλει να κηρύξει δια του Προέδρου της Δημοκρατίας και εντός δέκα ημερών, τη λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14:00, στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.
Υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει και κατά την πρώτη ψηφοφορία, οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αηδόνης και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής.
Καθώς και όσοι προστέθηκαν κατά τη δεύτερη ψηφοφρία, όπως οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, τέσσερις πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιάννης Κουράκος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.
«Παρών» για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ψήφισαν όσοι ανεξάρτητοι βουλευτές το είχαν πράξει και κατά τις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες, ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ραχήλ Μακρή και οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, Πάρις Μουτσινάς, Οδυσσέας Βουδούρης και Νίκη Φούντα.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: