Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου για την κρίση


Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου για την ένταση στην Κύπρο  
Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου για την ένταση στην Κύπρο.Την αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου..
μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Τετάρτη μιλώντας σε ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε πρόσφατα στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου - χωρίς να διευκρινίσει πότε - και συζήτησαν την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εν λόγω πληροφορία - σύμφωνα με το tovima.gr - μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απέφευγαν αργά το βράδυ της Τετάρτης να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά - Νταβούτογλου.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι περιμένει τον έλληνα ομόλογό του Βαγγέλη Βενιζέλο στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει και κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί άλλωστε την Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη, στις 30 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στους βουλευτές του πάντως, ο κ. Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι θέλει την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα, αλλά το Κυπριακό τις επηρεάζει. «Η τουρκική πλευρά δεν θα αποσυρθεί ποτέ από τις διαπραγματεύσεις» σημείωσε. 

ΝΕΑ