Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Στο επίκεντρο το όνομα του Φώτη Κουβέλη... Προεδρολογίας..

Στο επίκεντρο το όνομα του Φώτη Κουβέλη... Προεδρολογίας συνέχεια...Άνοιξε και πάλι η συζήτηση για το αν η Βουλή θα καταφέρει..
να εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή το δημοσίευμα που θέλει τα κόμματα της συγκυβέρνησης να καταλήγουν σε υποψηφιότητα Κουβέλη. Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν ήδη βουλευτές και στελέχη των κομμάτων.

"Καμία νύξη ή βολιδοσκόπηση δεν έχει γίνει στον Φώτη Κουβέλη για υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα σε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Μαχαίρας.

Δεν ήταν πάντως τόσο κατηγορηματικός για τον αν ο κ. Κουβέλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο επικείμενο συνέδριο, ενώ δεν διέψευσε και την προοπτική της Προεδρίας, περιοριζόμενος να δηλώσει "δεν ξέρω ποιος έχει βρει τον Πρόεδρο η ποιος μπορεί να έχει βρει τον Πρόεδρο είναι εξαιρετικά πρόωρο να συζητάμε έξι μήνες πριν από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες".

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν βουλευτές και στελέχη των κομμάτων. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και στενός συνεργάτης του προέδρου, Σπύρος Λυκούδης, δήλωσε ότι "ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την θέση του Προέδρου", σημειώνοντας πάντως και εκείνος ότι το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, σε περίπου ένα εξάμηνο.

"Η θέση της ΔΗΜΑΡ ήταν και εξακολουθεί να είναι ίδια. Το θέμα πρέπει να το δούμε στην ώρα του. Αυτή ήταν η γενική διατύπωση που έκανε πάντα η ΔΗΜΑΡ, την ίδια κάνει και τώρα.

Αν με ρωτήσετε εμένα προσωπικά θα σας έλεγα ότι εδώ και μήνες έχω υποστηρίξει την άποψη καταρχήν ότι έχει όλες τις δυνατότητες η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσει συναινέσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα στα κόμματα για να εκλεγεί ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας."

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αντίδραση που υπήρξε από πλευράς Τσίπρα στο θέμα, λέγοντας ότι "παρατηρώ μια σοβαρότητα στη διατύπωση από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ".

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι η παρούσα Βουλή δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία τόνισε: "Πιστεύω πως δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή η οποία ούτως ή άλλως δεν αντιστοιχεί με τους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς. Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα βρεθούν 180 βουλευτές που θα αγνοήσουν τις διαθέσεις της ελληνικής κοινωνίας, θα της γυρίσουν την πλάτη και θα δώσουν πράσινο φως στον κ. Σαμαρά για να συνεχίσει την ολέθρια πολιτική του."

Συνδυασμένη επικοινωνιακή πολιτική, ώστε να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα του λαού, χαρακτήρισε τα σενάρια που επανήλθαν με την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο "Κόκκινο", επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ κάλεσε τους βουλευτές, που θέλουν να αλλάξει η κατάσταση, να πράξουν το ίδιο.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν μπαίνει αυτή τη στιγμή σε ονοματολογία. "Την κατάλληλη στιγμή το κόμμα θα φέρει στη Βουλή έναν υποψήφιο με υπερκομματικά χαρακτηριστικά" σημείωσε. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ένας αξιόλογος και σοβαρός άνθρωπος.

Αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει το θέμα. "Αντιθέτως, λέμε ότι είναι πολύ πρόωρο αυτό το θέμα και στη στιγμή που ετέθη".


...
Πρωτοσέλιδο 26.08.2014
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: