Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1

Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΕΙΡΑΟ.Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας.. με 7-1.Ιστορία έγραψε το βράδυ της Τρίτης η εθνική ομάδα της Γερμανίας στο 20ο Παγκόσμιο Κύπελο και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Τα «πάντσερ» ισοπέδωσαν με 7-1 την οικοδέσποινα του Μουντιάλ «σελεσάο» σε έναν ημιτελικό που βύθισε μια ολόκληρη χώρα στο... πένθος.
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1 
 
Παίζοντας ποδόσφαιρο... από άλλο πλανήτη τα «πάντσερ» διέλυσαν τους Βραζιλιάνους από το πρώτο ημίχρονο, βάζοντας τέσσερα γκολ μέσα σελίγα λεπτά και εξασφαλίζοντας με... περίπατο το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής στο Μαρακανά. Με αυτό τον τρόπο διεκδικούν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους, το πρώτο μετά το 1990.
Μίλερ (11΄), Κλόζε (23΄), Κρόος (24΄, 26΄), Κεντίρα (29΄) και Σούρλε (69΄,79΄) ήταν οι σκόρερ των θριαμβευτών στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, ενώ το «γκολ της τιμής» για τη «σελεσάο» πέτυχε ο Όσκαρ στο 90΄.
Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός ήταν βγαλμένος πέρα από κάθε φαντασία.
 
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ διέσυρε (με όλη τη σημασία της λέξης) τους «οικοδεσπότες» του Μουντιάλ στέλντοντάς τους στα... Τάρταρα από πολύ νωρίς. Τα τέσσερα γκολ των «πάντσερ» ήταν προϊόντα του...play station, με τη μπάλα να αλλάζει... κινηματογραφικά, τους παίκτες να συνδυάζονται άψογα και τα τελειώματά τους να φέρνουν κλάμματα λύπης, αλλά και οργής, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έθνος του πλανήτη.
Η Γερμανία δεν πήρε απλά «εκδίκηση» για την ήττα της στον τελικό του 2002 από τη Βραζιλία, αλλά την υποχρέωσε στην πιο βαριά ήττα της Ιστορίας της σε Παγκόσμια Κύπελλα.
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
 
Παράλληλα έστειλε και το μήνυμά της προς τους αυριανούς υποψήφιους φιναλίστ του μεγάλου τελικού της Κυριακής (Ολλανδία ή Αργεντινή) ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Για τη «σελεσάο», που θα περιοριστεί στον «τελικό της παρηγοριάς» το ερχόμενο Σάββατο, ήταν η πρώτη ήττα σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1938 (2-1 από την Ιταλία) και η πιο «βαριά» στην Ιστορία της σε παρόμοια διοργάνωση.
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
 
Το πρώτο αξιόλογο σουτ του ημιτελικού έγινε στο 3ο λεπτό από το αριστερό πόδι του Μαρσέλο, που έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Βραζιλία, που μπήκε πιο ορεξάτη στο γήπεδο, «ξεφούσκωσε» γρήγορα, με τους Γερμανούς να ανεβάζουν...ταχύτητα και να απειλούν στο 8΄ με το σουτ του Κεντίρα από το σημείο του πέναλτι να βρίσκει στην πλάτη του Σβαϊνστάιγκερ με τη μπάλα να είχε πορεία προς τα δίχτυα.
Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ κυριάρχησε γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11΄ άνοιξε το σκορ, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με τη Γαλλία, από στημένη φάση. Μόνο που αυτή την φορά ο Κρόος δεν εκτέλεσε φάουλ, αλλά κόρνερ, δίδοντας την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Μίλερ να «γράψει» το 1-0 με το 5ο του γκολ στη διοργάνωση.

Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
Κανείς, βέβαια, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε. Από το 23ο μέχρι το 29ο λεπτό οι Γερμανοί «ασέλγησαν» επάνω στο ποδοσφαιρικό «πτώμα» της Βραζιλίας, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ με τους Κλόζε (με το 16ο του τέρμα έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των Μουντιάλ), Κρόος (2) και Κεντίρα. Το ματς έμοιαζε με...εικονική πραγματικότητα, αλλά το 5-0 ήταν απολύτως πραγματικό. 
 
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
Ο ημιτελικός είχε τελειώσει πριν το πρώτο μισάωρο και το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου έφερε τις παρατεταμένες αποδοκιμασίες των χιλιάδων Βραζιλιάνων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Τυπική διαδικασία ήταν το δεύτερο μέρος, με τους Βραζιλιάνους να αποδοκιμάζουν αισχρά τον Φρεντ σε κάθε του προσπάθεια και τους γηπεδούχους να προσπαθούν για το γκολ της τιμής, αλλά ο Νόιερ δεν τους το επέτρεπε. Στο 52΄ απόκρουσε το σουτ του Όσκαρ από πολύ κοντά, ενώ ένα λεπτό μετά νίκησε δύο φορές τον Παουλίνιο από τη γωνία της μικρής περιοχής.
Με «σβηστές» μηχανές τα «πάντσερ» έφτασαν στο έκτο τους γκολ, στο 69΄, με σκόρερ το Σούρλε μετά την ασίστ του Λαμ, ενώ 10 λεπτά μετά και πάλι ο άσσος της Τσέλσι «έγραψε» τον επίλογο στην πιο «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, αναγκάζοντας ακόμη και τους Βραζιλιάνους στις εξέδρες να χειροκροτήσουν την ομάδα-θαύμα του Λεβ.
 
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
Τελικά, στο 90΄ κι αφού ένα λεπτό νωρίτερα ο Οζίλ είχε αστοχήσει στο τετ-α-τετ με το Ζέζαρ, ο Όσκαρ με σουτ πέτυχε το τελικό 7-1.
Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)
Κίτρινες: Ντάντε
Οι συνθέσεις:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12. Ζούλιο Σέζαρ, 6. Μαρσέλο, 23. Μαϊκόν, 13. Ντάντε, 4. Νταβίντ Λουίς, 17. Λουίς Γκουστάβο, 5. Φερναντίνιο (46΄ 8. Παουλίνιο), 20. Μπερνάρ, 11. Όσκαρ, 7. Χουλκ (46΄ 16. Ραμίρες), 9. Φρεντ (69΄ 19. Γουίλιαν)
Σοκ στη Βραζιλία! Ιστορική νίκη της Γερμανίας με 7-1
 
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ, 5. Ματς Χούμελς (46΄ 17. Περ Μερτεζάκερ), 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, 6. Σάμι Κεντίρα (76΄ 14. Τζούλιαν Ντράξλερ), 18. Τόνι Κρόος, 8. Μεσούτ Οζίλ, 13. Τόμας Μίλερ, 11. Μίροσλαβ Κλόζε (58΄ 9. Αντρέ Σούρλε).
Περισσότερα στο Sentragoal

08-07-2014 - Brazil 1-7 Germany (Semi Final)
11' 0-1 Thomas Mueller // 23' 0-2 Miroslav Klose // 24' 0-3 Toni Kroos // 26' 0-4 Toni Kroos // 29' 0-5 Sami Khedira // 69' 0-6 Andre Schuerrle // 79' 0-7 Andre Schuerrle // 90' Oscar 1-7

Δεν υπάρχουν σχόλια: