Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ρωσία: Ισόβια σε 2 για το φόνο της Α. Πολιτκόφσκαγια

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScWZmVYz0-0VMdJabkVz-fVz9WJAQZL4TIXg2t0sQIJG_4ydMn Ρωσία : Ισόβια σε δύο κατηγορουμένους για το φόνο της δημοσιογράφου Α. Πολιτκόφσκαγια.Σε ισόβια κάθειρξη ...
καταδικάστηκαν σήμερα από δικαστήριο της Μόσχας ο άνδρας που σχεδίασε την εκτέλεση της Ρωσίδας δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, καθώς και ο φυσικός αυτούργός της δολοφονίας της ενώ οι τρεις συνεργοί τους καταδικάστηκαν σε ποινές από 12 μέχρι 20 χρόνια κάθειρξης.
Ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της δημοσιογράφου, ως ο άνθρωπος που την πυροβόλησε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε. Ο θείος του Λομ-Αλί Γκαϊτουκάγεφ καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι εκείνος οργάνωσε το φόνο, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία Ιντερφάξ και ΡΙΑ Νόβοστι.
Η 48χρονη Πολιτκόφσκαγια, που ειδικευόταν σε θέματα διαφθοράς και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτελέστηκε το 2006. Μέχρι σήμερα ο άνθρωπος που διέταξε τη δολοφονία της παραμένει άγνωστος στις αρχές.
Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε μικρότερες ποινές από αυτές που είχαν ζητήσει οι εισαγγελικές αρχές. Τα δύο αδέλφια του Μαχμούντοφ, ο Ιμπραγκίμ και ο Τζαμπράιλ, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 και 14 ετών επειδή βοήθησαν να εντοπιστεί η Πολιτκόφσκαγια την ημέρα της δολοφονίας της. Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο πρώην αστυνομικός Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για το ρόλο που διαδραμάτισε στην προετοιμασία της επίθεσης εναντίον της δημοσιογράφου.

http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: