Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δηλώσεις Γρηγοράκου - Ρήγα Και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

No 603294Ολοένα και πληθαίνουν οι βουλευτές που θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ κακό για την «Ελιά» μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών...
εκλογών και δύο πριν από τις ευρωεκλογές.
Στο «παιχνίδι» πλέον μπαίνουν και οι πιο έμπιστοι του Ευάγγελου Βενιζέλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Παναγιώτης Ρήγας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση συρρικνωμένο επανέλαβε το πρωί, ο βουλευτής του κόμματος και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Δήλωση που είναι στην γραμμή της ηγεσίας, καθώς είναι γνωστό ότι ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είναι υπάκουος στρατιώτης της αυλής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό που αναγκάστηκε όμως να συμπληρώσει, και που μάλλον δεν θα … αρέσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι ότι στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ λάβει ποσοστό μικρότερο του 4% στις Ευρωεκλογές θα τεθεί και θέμα ηγεσίας…
«Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; Θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά… Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν… Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε… », τόνισε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, και συμπλήρωσε:
«Θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε και καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός;». Επανέφερε μάλιστα ακόμα και το σενάριο του ‘μεγάλου συνασπισμού’. «Ας κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι», κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Ρήγας, που λίγες ώρες μετά τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γιάννη Κουτσούκο, που άνοιξαν το θέμα, παραδέχθηκε ως θεμιτό μετά τις εκλογές να συζητηθούν όλα. «Δεν υπάρχει κανένα ταμπού», είπε, σημειώνοντας ότι «μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη αν προκύψει ζήτημα, και το θέμα ηγεσίας». Μιλώντας στο Mega, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αξιολογηθεί και αν είναι χαμηλό, όπως στο επίπεδο των δημοσκοπήσεων «είναι προφανές ότι δεν μπορεί να το βάλεις κάτω από το χαλί».
Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, το μέγα… δίλημμα Βενιζέλου, δεν θα αργήσει να του γυρίσει μπούμερανγκ...
http://www.dou.gr/articlext.php?a=8515559

Δεν υπάρχουν σχόλια: